Antena 3 CNN Externe Masca devine obligatorie în aer liber, în întreaga Italie. Starea de urgenţă, prelungită până anul viitor

Masca devine obligatorie în aer liber, în întreaga Italie. Starea de urgenţă, prelungită până anul viitor

Dana Musceleanu
1 minut de citit Publicat la 22:00 07 Oct 2020 Modificat la 22:00 07 Oct 2020
o_1ek1nbionjhjec5gp81bpp1s0tb.jpg
Sursa foto: Hepta

Noile măsuri luate de executivul condus de Giuseppe Conte se alătură efortului general de reducere a valului de infecţii cu noul coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Roma, potrivit Corriere della Sera.

În întreaga Italie, oamenii sunt obligaţi să aibă asupra lor un dispozitiv de protecţie a căilor respiratorii şi să îl utilizeze „în locuri închise accesibile publicului, inclusiv mijloace de transport, și în toate locurile în aer liber ”, când se află în apropierea altor persoane. Purtarea măştii şi respectarea protocoalelor anti-contagiune este prevăzută de asemenea, pentru activități economice, productive și sociale specifice. 

Fac excepţie de la purtarea măştii „persoanele care fac sport”, copiii cu vârsta de până la 6 ani, precum şi persoanele a căror dizabilitate este incompatibilă cu utilizarea măștii și însoțitorii lor (dacă nu pot să o poarte).

Nerespectarea restricţiilor poate fi pedepsită cu amenzi de la 400 până 1.000 de euro. 

Cinematografele, teatrele şi sălile de concert vor rămâne deschise dar nu vor găzdui mai mult de 200 de persoane în interior şi 1.000 în exterior.

Starea de urgenţă, prelungită până pe 31 ianuarie

Tot miercuri, executivul a aprobat un decret de extindere a stării de urgenţă până la 31 ianuarie, pe fondul pandemiei. Deşi cadrul stării de urgenţă sporeşte puterea premierului, guvernatorii regionali pot decide singuri noi măsuri restrictive, în funcţie de situaţia locală. 
Prelungirea stării de urgenţă înseamnă că toate restricţiile sanitare impuse de Italia până la momentul actual rămân în vigoare. În acelaşi timp, reconfirmă premierului puterea de a emite decrete fără alte dezbateri şi aprobări în Parlament. Tot în timpul stării de urgenţă, Guvernul poate continua programele de subvenţionare a activităţilor comerciale afectate de pandemie atât din bugetul naţional cât şi din finanţările europene.

În ultimele două luni, Italia a înregistrat o creştere constantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Cu toate acestea numărul îmbolnăvirilor este mult mai mic decât cel înregistrat în alte alte ţări europene, precum Franţa, Spania şi Marea Britanie. De la începutul pandemiei, ţara a înregistrat peste 330.000 de cazuri de infectare şi peste 36.000 de decese. 

În ceea ce priveşte relaţia Italiei cu vecinii, persoanele care sosesc din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Croaţia, Malta, Grecia, Spania şi din mai multe regiuni ale Franţei sunt obligate să facă testul PCR.

În prezent, persoanele care sosesc din România sunt obligate să efectueze o carantină de 14 zile la domiciliu. 

 


 

×
x close