Antena 3 CNN Externe Mărturia teroristului responsabil de 9/11, cenzurată

Mărturia teroristului responsabil de 9/11, cenzurată

Mărturia teroristului responsabil de 9/11, cenzurată
14 Sep 2007   •   15:24

Pentagonul a difuzat joi înregistarea unei audieri a celui considerat organizatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001. În cadrul audierii, care a avut loc în luna martie, la un tribunal de la Guantanamo, teroristul şi-a asumat responsabilitatea pentru aceste atacuri. Departamentul american al Apărării a cenzurat însă o parte din mărturie, din raţiuni de securitate.

Liderul terorist pledează vinovat pentru mai multe capete de acuzare, conform mărturiei citite în numele său de un avocat militar american care l-a reprezentat. În înregistrarea audio, Mohammed răspunde întrebărilor procurorilor şi vorbeşte despre rolul său în organizarea a peste 30 de atacuri. Printre operaţiunile pe care le-a organizat s-a numărat şi execuţia jurnalistului american Daniel Pearl, în februarie 2002.

?Sunt responsabil de operaţiunea de la World Trade Center, din 1993. Sunt responsabil de operaţiunea de la 11 septembrie 2001, de la A la Z. L-am decapitat cu mâna dreaptă, binecuvântată, pe evreul american Daniel Pearl, în oraşul Karachi, din Pakistan?, mărturiseşte teroristul prin vocea avocatului său. Mohammed declară în schimb că nu recunoaşte legitimitatea tribunalului în faţa căruia a fost adus.

Departamentul american al Apărării a tăiat aproximativ 10 minute din cele 40 ale mărturiei lui Khalid Sheikh Mohammed. Printre pasajele cenzurate se numără şi cel în care teroristul explică motivele pentru care militanţii islamici poartă războiul sfânt împotriva Statelor Unite. Departamentul Apărării a anunţat că a cenzurat o parte din mărturie, pentru că aceasta ar putea fi folosită ca material de propagandă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close