Antena 3 CNN Externe Martori la TRAGEDIA aviatică din Ucraina: "Avionul a EXPLODAT în aer, iar din cer picau cadavrele oamenilor". UNDE a ajuns CUTIA NEAGRĂ

Martori la TRAGEDIA aviatică din Ucraina: "Avionul a EXPLODAT în aer, iar din cer picau cadavrele oamenilor". UNDE a ajuns CUTIA NEAGRĂ

mh17-014.jpg
de O.P.    |    18 Iul 2014   •   05:39

Este oficial! Avionul malaezian prăbuşit în estul Ucrainei a fost doborât de o rachetă sol-aer.  O spun autorităţile ucrainene şi americane care aduagă că aceasta ar putea să fi fost lansată de rebelii separatişti pro-ruşi.

Aceştia resping acuzaţiile şi învinuiesc, la rândul lor, armata ucraineană. 

Aproape 300 de oameni, dintre care 80 de copii, au murit în urma tragediei care a avut loc în zona de conflict de la graniţa cu Rusia.



Deocamdată, la locul prăbuşirii au ajuns doar separatiştii care susţin că au recuperat cutia neagră a avionului şi au trimis-o în Rusia.

FIRUL EVENIMENTELOR

Avionul Boeing 777 efectua o cursă între Amsterdam şi Kuala Lumpur. Aeronava a dispărut de pe ecranele radar la ora 16.15, în timp ce zbura la aproximativ 10.000 metri deasupra estului Ucrainei, într-o zonă controlată de separatişti. La bord se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. 

"Eram acasă şi am auzit un vuiet puternic, explozii - au fost două explozii. Am alergat afară şi am văzut mult fum negru. Nepotul meu era afară şi am crezut că i se va face rău de la fum", spune un martor la tragedie.

Primii reporteri sosiţi la locul prăbuşirii s-au aflat în faţa unei privelişti de coşmar. Resturile aeronavei încă ardeau iar fragmente metalice, bagaje, dar şi corpuri omeneşti mutilate erau împrăştiate pe o rază de 15 kilometri.



NOAH SNEIDER, jurnalist CNN: "Este un spectacol îngrozitor. Sunt cadavre răspândite prin câmp. Oamenii spun că avionul a explodat în aer şi a "plouat" cu tot felul de rămăşiţe".

Mai mult de jumătate din pasageri erau olandezi.

Experţii americani confirmă, pe baza unor date provenite de la sateliţi, că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer, aşa cum au anunţat, de la început, autorităţile ucrainene.

Deocamdată nu se poate stabili cine a lansat racheta dar primii suspecţi sunt rebelii separatişti care anunţau, cu câteva zile în urmă, că au capturat asemenea arme, din dotarea armatei ucrainene.



Un lider al insurgenţilor a anunţat, de altfel, doborârea unui avion militar de transport ucrainean, la ora şi în sectorul în care s-a prăbuşit aeronava cu 295 de oameni la bord.

Anunţul a fost postat pe o reţea socială dar, apoi, a fost şters.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close