"Mă îndoiesc că este aşa cum au spus, nu mi se pare deloc reală informaţia. Ca să fie reală, ar fi trebuit să fie mult mai grozav cutremurul din Chile?, a declarat Mărmureanu, potrivit Libertatea.
?Pe 20 mai 1960 a avut loc tot acolo un cutremur şi mai mare, cu magnitudinea de 9,6 pe scara Richter, moment seismic după care nimeni nu a spus că s-ar fi întâmplat ceva cu axa Pământului sau cu durata zilei. Este adevărat că a fost prima dată când Pământul a vibrat ca o gelatină şi au fost valuri tsunami de 20 de metri, de au ajuns până în Japonia", a adăugat directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Marţi, cercetătorii din cadrul NASA au anunţat că seismul cu magnitudinea de 8,8 din Chile a modificat axa Pământului şi a micşorat durata zilelor, schimbarea fiind una neglijabilă, însă permanentă. Potrivit estimărilor, durata fiecărei zile ar trebui să fie cu 1,26 microsecunde mai mică, o secundă având un milion de microsecunde.
Seismul din Chile s-a produs în noapte de 27 spre 28 februarie. Bilanţul seismului, încă provizoriu, indică un număr de 723 morţi şi 19 dispăruţi. Potrivit experţilor, cutremurul din Chile a fost de o mie de ori mai puternic decât cel din Haiti, de la 12 ianuarie.
Antena3.ro