Antena 3 CNN Externe "Mark Zuckerberg" al Rusiei, dispărut în urma unui eveniment bizar. Preşedintele Putin ar putea fi implicat

"Mark Zuckerberg" al Rusiei, dispărut în urma unui eveniment bizar. Preşedintele Putin ar putea fi implicat

"Mark Zuckerberg" al Rusiei, dispărut în urma unui eveniment bizar. Preşedintele Putin ar putea fi implicat
de O.P.    |    28 Mai 2013   •   08:45

În Rusia, VKontakte (În Contact) este cea mai populară reţea de socializare, mulţi declarând că este imaginea "în oglindă" a celebrei reţele de socializare Facebook, creată de Mark Zuckerberg.

Însă asupra lui Pavel Durov, fondatorul şi directorul executiv al VKontakte, tronează mai multe zvonuri bizare. El a dispărut într-un mod misterios în urmă cu o lună de zile, după ce ar fi lovit cu maşina sa un poliţist, în Sankt Petersburg şi ar fi fugit de la locul accidentului.

De când s-a petrecut accidentul, Pavel este de negăsit. Însă apropiaţii lui au o altă variantă: acesta s-ar afla în vacanţă în afara graniţelor ţării.

Oricare ar fi varianta adevărată, viitorul companiei condusă de Durov ar putea fi în pericol din cauza acestui eveniment ciudat, mai ales că analiştii consideră că Pavel ar putea fi ţinta unei înscenări venite din partea Kremlinului cu scopul gestionării influenţei pe care reţeaua de socializare o are în rândul populaţiei ruse.

VKontakte a fost un motor constant prin care oamenii îşi spuneau nemulţumirile şi frustrările legate de fraudarea alegerilor în urma cărora Vladimir Putin a ajuns preşedinte, iar pe această reţea de socializare au fost transmise în permanenţă protestele de pe străzile Moscovei.

Mai mult, Serviciul de Securitate Federală a cerut oficialilor VKontakte să închidă mai multe grupuri anti-Putin care existau pe site, însă Durov s-a opus vehement acestei cereri, fapt ce ar fi atras antipatia actualului preşedinte.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close