Antena 3 CNN Externe Mark Tkaciuk: Prevederea limbii române în Constituţie, un pas către unirea Republicii Moldova cu România

Mark Tkaciuk: Prevederea limbii române în Constituţie, un pas către unirea Republicii Moldova cu România

Mark Tkaciuk: Prevederea limbii române în Constituţie, un pas către unirea Republicii Moldova cu România
14 Ian 2010   •   17:25

Deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat că nu există nicio diferenţă între limba română şi limba moldovenească, iar prevederea limbii române în Constituţie ar însemna un pas pentru unirea Republica Moldova cu România. Declaraţia a fost făcută la la postul de radio Echo Moscvi., informează unimedia.md.

?Pentru unionişti este foarte important ca limba să fie numită română. Asta ar fi o mare realizare pentru ei?, a declarat Tkaciuk. Potrivit acestuia, referendumul constituţional presupune ?retragerea prevederii referitor la neutralitatea ţării? şi are bază ?dorinţa actualei guvernări ca R. Moldova să adere la NATO?.

?Astăzi s-au început represiuni. Se închid posturi tv şi radio importante de limbă rusă. Radio Dojdi va fi închis săptămâna viitoare?, a ţinut să precizeze deputatul comunist.

Tkaciuk a mai spus că Partidul Comunist a fost primul care a ?vorbit despre integrarea europeană?.

?Mă aflu la Moscova ca să coordonăm o poziţie comună referitor la situaţia actuală din Republica Moldova, care să fie prezentată la sesiunea Consiliului Europei?, a mai spus deputatul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Cele mai noi știri
Parteneri
x close