El va rămâne la conducerea guvernului interimar până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate, în septembrie sau octombrie.
Demisia premierului italian deschide un nou capitol de incertitudine politică, comentează presa din insulă.
Vorbind anterior în fața Parlamentului, Mario Draghi a menționat că urmează să-i comunice președintelui demisia sa, după ce nu a reușit găsească susținere pentru cabinetul de coaliție.
"Vă mulțumesc pentru toată munca pe care am făcut-o împreună în această perioadă. După votul de aseară, din Senat, cer suspendarea acestei sesiuni, pentru că mă îndrept către Președintele Republicii pentru a-mi comunica intențiile", a declarat Draghi în fața parlamentarilor.
Mișcarea Cinci Stele, formațiunea Liga și partidul Forza Italia au refuzat un vot de încredere.
Populiștii din Mișcarea Cinci Stele, la originea demisiei guvernului italian
Forza Italia este formațiunea fostului premier Silvio Berlusconi, Liga este un partid de extremă-dreapta condus de Matteo Salvini iar Mișcarea Cinci Stele reprezintă segmentul populist.
Prima demisie a lui Draghi a venit săptămâna trecută, după ce Mișcarea Cinci Stele, principala formațiune a coaliției de uniune națională, a refuzat să participe la un vot de încredere asupra unui pachet de măsuri economice avansat de guvern.
La momentul respectiv, președintele Mattarella a respins demisia premierului și i-a cerut acestuia să poarte negocieri cu parlamentarii, în speranța de a evita alegerile anticipate, însă demersul nu a avut succes, după boicotul celor trei formațiuni.
În vârstă de 74 de ani, Mario Draghi este o figură populară în Italia.
El și-a câștigat renumele de "Super Mario" pentru gestionarea crizei din Zona Euro, în calitate de șef al Băncii Centrale Europene.