Antena 3 CNN Externe MARELE ZID chinezesc din SUA. Faimosul Hotel Waldorf Astoria din NY a fost cumpărat de Beijing pentru o sumă RECORD

MARELE ZID chinezesc din SUA. Faimosul Hotel Waldorf Astoria din NY a fost cumpărat de Beijing pentru o sumă RECORD

1 minut de citit Publicat la 17:27 08 Oct 2014 Modificat la 17:27 08 Oct 2014
3.jpg
Cel mai mare operator hotelier din lume, Hilton Worldwide, a vândut celebrul său hotel Waldorf Astoria din New York unei companii de asigurări chineze, pentru aproape 2 miliarde de dolari, sumă record stabilită pentru tranzacţionarea unui hotel din SUA.

Conform analiştilor economici, tranzacţia continuă trendul ascendent al achiziţiilor imobiliare de către oamenii de afaceri chinezi ale unor proprietăţi americane.

Grupul de firme Anbang Insurance din Beijing a plătit 1,95 miliarde USD pentru a cumpăra obiectivul hotelier istoric al New York-ului, care până ieri a aparţinut companiei Hilton Worldwide Holdings.

Hotelul va continua să funcţioneze sub brandul Hilton, dar va suferi renovări majore în următorii ani.

Deschis în 1931 şi oferind una dintre cele mai spectaculoase privelişti din Manhattan, hotelul este faimos pentru oaspeţii de seamă care i-au călcat pragul de-a lungul timpului, de la preşedinţi americani până la celebrităţi precum Marilyn Monroe sau Elizabeth Taylor.

Atunci când călătoreşte la New York, preşedintele Barack Obama rezervă întotdeauna Apartamentul Prezidenţial din incinta Waldorf Astoria, păstrând tradiţia iniţiată de predecesorii lui, începând cu preşedintele Herbert Hoover. Data viitoare când liderul de la Casa Albă va poposi la New York, hotelul de la adresa 301 Park Avenue se va afla sub proprietatea chinezilor.

În ultimii ani, investitorii chinezi au cumpărat câteva din cele mai faimoase clădiri din Manhattan.
Anul trecut,  Zhang Xin, cofondatorul companiei China Ltd a achiziţionat o mare parte din acţiunile clădirii General Motors din inima metropolei americane.
Tot anul trecut, Chase Manhattan Plaza a fost cumpărat de altă companie cu capital chinez, Fosun International Ltd.
Clădirea General Motors
Menţionăm că în 1989, Compania Japoneză Imobiliară Mitsubishi, a cumpărat pachetul majoritar al unei alte clădiri simbolice din oraş, Rockefeller Center.
Rockefeller Center
Boom-ul imobiliar chinezesc din Statele Unite este explicat de faptul că autorităţile de la Beijing au interzis prin lege persoanelor fizice sau juridice să deţină mai mult de două proprietăţi în ţară.

China conduce detaşat în topul cumpărătorilor străini, care achiziţionează proprietăţi pe pământ american.
Potrivit National Realtors Association, în intervalul martie 2013 - martie 2014, chinezii au cheltuit 22 de miliarde de dolari pe case americane, peste 75% dintre aceştia venind cu bani gheaţă.

×
Etichete: china, beijing
x close