Antena 3 CNN Externe Marea Britanie vrea să închirieze închisori

Marea Britanie vrea să închirieze închisori


 

Marea Britanie vrea să închirieze închisori
26 Feb 2007   •   13:52

Ministrul britanic de Interne, John Reid, va lua în considerare un plan radical de închiriere a unor celule din închisori aflate în alte ţări ale Uniunii Europene care au spaţiu de detenţie disponibil. Primii deţinuţi care ar urma să fie transferaţi ar fi dintre cei circa 9.800 de infractori născuţi în străinătate şi condamnaţi la pedepse mari cu închisoarea pentru infracţiuni precum traficul de droguri şi cu persoane. Dacă nu se va putea rezolva astfel problema, atunci s-ar putea să fie trimişi în închisori din străinătate şi deţinuţi britanici, chiar dacă ar fi greu pentru prieteni şi familii să-i viziteze.

Ideea respectivă a venit din partea fostului ministru al Sănătăţii, Frank Field. ''În multe cazuri ar fi avantajos să achităm costurile pentru detenţia lor în străinătate pur şi simplu pentru a ne descotorosi de ei. Există multă preocupare în legătură cu bandele criminale provenite din Bulgaria şi România, şi de ce nu le-am trimite înapoi acolo'', a afirmat Frank Field.

Potrivit unor surse la nivel înalt, planul este ''luat în serios'' de către John Reid. Home Office (Ministerul britanic de interne) a afirmat că deţinuţii din spaţiul UE pot fi deja transferaţi de bunăvoie, dar că opţiunea respectivă ar trebui să aibă loc în baza unor noi propuneri.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close