Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Un tren a deraiat la 150km/h

Marea Britanie. Un tren a deraiat la 150km/h

Marea Britanie. Un tren a deraiat la 150km/h
24 Feb 2007   •   12:18

Accident feroviar în nordul Angliei. O femeie a murit şi alte cîteva zeci de persoane au fost rănite în urma deraierii unui expres care plecase de la Londra spre Glasgow. 22 de oameni au fost duşi la 3 spitale. 5 răniţi sunt în stare critică. 9 vagoane s-au răsturnat pe taluzul căii ferate. Cauza accidentului nu a fost încă stabilită. Accidentul s-a produs seara, în timp ce expresul mergea cu circa 150 kilometri pe oră.

Pasagerii povestesc că au avut senzaţia unei ciocniri, iar apoi trenul a început să oscileze foarte puternic, înainte de a se răsturna pe taluz. Câţiva oameni au suferit fracturi destul de serioase, iar opt sau nouă pasageri au rămas blocaţi într-unul din vagoane. Mulţi răniţi au vătămări superficiale şi au putut părăsi fără ajutor vagoanele, după ce au spart geamurile.

La locul accidentului au sosit echipaje de poliţie şi pompieri, dar şi un elicopter al forţelor aeriene, pentru evacuarea răniţilor în stare gravă. Traficul feroviar a fost suspendat pe linia dintre Glasgow şi Londra, iar călătorii au fost transportaţi cu autobuzele. Garnitura accidentată aparţinea companiei Virgin, era produs în Italia şi putea atinge viteza de 200 de kilometri pe oră.

Accidentele de tren sunt destul de frecvente în Marea Britanie, unde companiile feroviare au fost privatizate, dar liniile au rămas în proprietatea statului.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close