Antena 3 CNN Externe Marea Britanie va impune sancțiuni împotriva Băncii Centrale a Federației Ruse

Marea Britanie va impune sancțiuni împotriva Băncii Centrale a Federației Ruse

Autoritățile britanice și-au anunțat luni disponibilitatea de a extinde măsurile restrictive împotriva Rusiei și de a impune sancțiuni împotriva Băncii Centrale.

banca rusia
Sursa foto: Twitter/Investingcom
de Alexandra Ionescu    |    28 Feb 2022   •   10:09

Secretarul Trezoreriei Marii Britanii, „în coordonare cu guvernatorul Băncii Angliei, anunță astăzi intenția guvernului Regatului Unit de a lua măsuri economice restrictive suplimentare” ca răspuns la operațiunea Rusiei în Ucraina, vizând banca centrală a Rusiei cu sancțiuni, potrivit Downing Street. 

Se observă că această decizie a fost luată în coordonare cu SUA și UE pentru a preveni plasarea de rezerve valutare de către Banca Centrală a Federației Ruse, care ar putea „submina efectul sancțiunilor impuse de noi și aliații noștri."

Potrivit declarației, guvernul Regatului Unit va lua imediat măsuri pentru a interzice persoanelor fizice și juridice britanice „să facă tranzacții financiare cu participarea Băncii Centrale a Federației Ruse, a Fondului Național de Avere și a Ministerului de Finanțe al Federației Ruse. "

În plus, se indică faptul că autoritățile britanice intenționează să decidă în această săptămână cu privire la măsuri restrictive suplimentare împreună cu partenerii lor internaționali.

Anterior, sa raportat că UE a aprobat în cele din urmă decizia de înghețare a activelor Băncii Centrale a Federației Ruse.

„Tranzacțiile legate de gestionarea rezervelor, precum și activele Băncii Centrale a Rusiei, sunt interzise, ​​inclusiv tranzacțiile cu orice entitate juridică, organizație sau organism care acționează în numele sau în numele Băncii Centrale a Rusiei”, se arată într-un comunicat. document publicat în Jurnalul Oficial al UE.

Anterior, Banca Rusiei, pe fondul informațiilor despre sancțiunile fără precedent împotriva sectorului financiar rus, inclusiv amenințarea cu deconectarea de la sistemul SWIFT și înghețarea activelor Băncii Centrale în sine, a declarat că „are resursele și instrumentele necesare pentru a menține stabilitatea și asigurarea continuității operaționale a sectorului financiar.”

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close