Antena 3 CNN Externe Marea Britanie a raportat peste 100.000 de cazuri COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei

Marea Britanie a raportat peste 100.000 de cazuri COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei

Au fost raportate peste 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus în Marea Britanie pentru prima dată în pandemie. Recordul anterior a fost de 93.045 infectări, atins la 17 decembrie.

Londra covid-19
Marea Britanie a raportat peste 100.000 de cazuri COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei Sursa foto: Getty Images/ Martin Pope
de Cerasela Stafie    |    22 Dec 2021   •   19:43

106.122 de cazuri de infectare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Regatul Unit, cu aproximativ 13.000 mai multe decât recordul anterior. Totodată, au fost înregistrate și 140 de decese asociate coronavirusului.

Este o creștere însemnată comparativ cu ziua precedentă, marți, 21 decembrie, când au fost anunțate 90.629 de cazuri și 172 de decese.

Cu o săptămână în urmă, la 15 decembrie, au fost raportate 78.610 de cazuri. La momentul respectiv era cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei și un unul despre care directorul executiv al NHS England a spus că ar trebui să ne „îngrijoreze pe toți”, scrie Sky News.

În prezent, sunt peste 8.000 de persoane în spital, dintre care 849 sunt ventilate mecanic.

Miercuri, prim-ministrul galez Mark Drakeford a anunțat noi măsuri pentru a limita răspândirea Omicron, în timp ce a criticat guvernul premierului Boris Johnson pentru că se află într-o stare de ”paralizie”, fiind ”pur și simplu incapabil să acționeze”.

Oamenii de știință tind să creadă că tulpina Omicron este mai ”blândă” decât Delta pentru majoritatea oamenilor, potrivit rapoartelor.

Cu toate acestea, Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) nu a confirmat încă acest lucru și urmează să își anunțe joi ultima analiză privind tulpina de coronavirus.

Cercetătorii sunt, totuși, de părere că varianta este o ”îngrijorare serioasă”, pe fondul temerilor că transmisibilitatea sa crescută ar putea copleși sistemul medical.

Un purtător de cuvânt al UKHSA a declarat: ”Examinăm în mod continuu toate analizele pentru a ajuta la informarea răspunsului la pandemie, care include evaluarea severității Omicron. Vom publica aceste ultime constatări în briefingul tehnic al variantei din 23 decembrie”.

Britanicii merg la vaccinare

Din populația de aproximativ 68 de milioane de locuitori, 30,8 milioane de oameni au făcut o doza booster, 6,1 milioane în ultima săptămână.

Marți a fost înregistrat un record de 968.665 doze booster ale vaccinului împotriva COVID-19 în Marea Britanie, arată noile cifre.

Recordul anterior a fost de 940.606 doze sâmbătă, conform cifrelor publicate de cele patru agenții de sănătate principale din Marea Britanie.

 

×
Subiecte în articol: record infectări Marea Britanie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close