Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Deţinuţi testaţi cu suplimente nutritive pentru un studiu comportamental

Marea Britanie: Deţinuţi testaţi cu suplimente nutritive pentru un studiu comportamental

1 minut de citit Publicat la 19:42 17 Sep 2008 Modificat la 19:42 17 Sep 2008
Marea Britanie: Deţinuţi testaţi cu suplimente nutritive pentru un studiu comportamental
Studiul va fi condus de echipa de neuro-cercetători a lui John Stein, Profesor al Universităţii Oxford. Ei vor selecta o mie de tineri încarceraţi în 3 închisori şi vor încerca să determine dacă administrarea suplimentelor nutritive are efecte asupra comportamentului acestora.

Profesorul Stein este de părere că uleiul de peşte (Omega 3) poate calma comportamentul antisocial al deţinuţilor. Fratele omului de ştiinţă este un cunoscut bucătar, iar opinia sa este că peştele are un efect benefic asupra creierului.Prizonierii selectaţi pentru studiu vor primi zilnic 4 capsule cu ulei de peşte.

Jumătate din voluntari vor primi capsule cu ulei de peşte, iar jumătate vor primi placebo. Cercetătorii vor analiza datele strânse la sfârşitul celor 4 luni de studiu.

Un studiu pilot desfăşurat în 2002 la un centru de corecţie pentru delicvenţi juvenili a arătat că administrarea suplimentelor a redus cu o treime incidenţa episoadelor de violenţă.

Profesorul Stein e încrezător în rezultatele studiului atribuind multe episoade violente în rândul tinerilor incapacităţii acestora de a procesa corect stimulii sociali externi.

"Teoria mea este că micro-nutrienţii, în special acizii graşi din uleiul de peşte Omega 3, îmbunătăţesc funcţiile celulelor creierului responsabile de procesarea semnalelor vizuale şi sociale. Când acest lucru se face cu dificultate, sunt şsanse să avem cazuri de violenţă şi agresiune spontană. Pe scurt, uleiul de peşte ajută creierul să lucreze mai bine", a afirmat John Stein.

Studiul este finanţat de Wellcome Trust, cel mai mare finanţator independent pentru cercetarea medicală. Directorul acestui trust, Dr. Mark Walport, a declarat: "Dacă aceste cercetări dovedesc influenţa suplimentelor nutritive asupra comportamentului, acest lucru ar avea importanţă nu numai pentru nutriţia în sistemul corecţional, ci şi în comunităţi şi şcoli. Toţi ne gândim că luăm suplimente nutritive pentru sănătatea noastră fizică, însă acest studiu ar putea dovedi că poate fi vorba inclusiv de sănătatea noastră mentală", a completat Mark Walport.


Sursa foto: news.bbc.co.uk

Antena3.ro

×
TOP articole
x close