Antena 3 CNN Externe Marea Britanie ar putea adopta măsuri de expulzare a imigranţilor infractori

Marea Britanie ar putea adopta măsuri de expulzare a imigranţilor infractori

Marea Britanie ar putea adopta măsuri de expulzare a imigranţilor infractori
11 Noi 2007   •   10:53

Zeci de mii de imigranţi ilegali ar putea să fie expulzaţi de pe teritoriul Marii Britanii, în condiţiile în care ministrul de Interne, Jacqui Smith, examinează posibilitatea de a adopta măsuri similare celor ale Guvernului italian. Smith intenţionează să adopte măsuri asemănătoare celor din Italia, unde legislaţia a fost schimbată pentru a permite repatrierea oricărui imigrant ilegal despre care poliţia crede că ar putea reprezenta o ameninţare pentru securitatea publică, potrivit publicaţiei britanice.

Ministrul britanic de Interne a cerut o revizuire a legislaţiei în urma unor discuţii private cu premierul italian, Romano Prodi. ?Ministrul de Interne i-a cerut însărcinatului cu afaceri britanic la Roma să îi trimită un raport despre reformele lui Prodi?, a declarat o sursă de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne. ?Este clar că există probleme. Italia poate să îi evacueze din ţară dar nu poate face nimic pentru a-i opri pe români să se întoarcă.

"Guvernul britanic trebuie să se ocupe de această problemă aici?, a adăugat sursa. Aceste măsuri au devenit o prioritate în Marea Britanie, în urma unui val de critici ale opiniei publice cu privire la numărul tot mai mare de imigranţi, menţionează publicaţia citată. Noi statistici oficiale care vor fi date publicităţii săptămâna viitoare vor arăta că aproximativ 1.500 de străini sosesc zilnic în Regatul Unit.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close