Antena 3 CNN Externe Mare înroşită de sânge, în Egipt. O turistă a fost muşcată mortal de un rechin

Mare înroşită de sânge, în Egipt. O turistă a fost muşcată mortal de un rechin

Mare înroşită de sânge, în Egipt. O turistă a fost muşcată mortal de un rechin
03 Iun 2009   •   22:57

Apele se pare că sunt la fel de nesigure ca şi uscatul din Egipt, unde au loc răpiri şi atentate. Un rechin a muşcat o turistă până la moarte, în timpul unei excursii pentru scufundări în Marea Roşie, în largul coastei egiptene. Franţuzoaica, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a sărit în apă pentru a privi mai de aproape un peşte mare care se apropia de barca ei, fără să realizeze că este vorba de un rechin, conform oficialilor francezi.

?Pot confirma că un cetăţean al Franţei a fost ucis de un rechin în Marea Roşie, la sud de Marsa Alam?, a declarat, pentru Times, Jean-Marie Safa, purtătoare de cuvânt a ambasadei Franţei în Egipt. Pe piciorul femeii s-au putut observa semne ale mai multor muşcături şi se presupune că ea a sângerat până a murit, înainte să fie scoasă din apă.

Marsa Alam este un bine cunoscut loc de pe coasta Mării Roşii de unde se fac scufundări, frecventat de turiştii care vor să scape de aglomeraţia din locaţiile de pe peninsula Sinai. Amr Ali, preşedintele Agenţiei de Conservare a Mediului în Marea Roşie, a încercat să explice ce s-a întâmplat: ?Acest lucru se întâmplă foarte rar. Se pare că victima a enervat rechinul sau l-a ademenit cu mâncare, ceea ce a determinat o schimbare de comportament a acestuia?.

Rechinii sunt des întâlniţi în zonă şi turiştii le fac de foarte multe ori poze, dar atacurile sunt foarte rare. Ultima persoană ucisă de un rechin în Egipt a fost atacată în timp ce făcea snorkeling lângă staţiunea Sharm el-Sheikh, în 2004.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Egipt
Cele mai noi știri
Parteneri
x close