Antena 3 CNN Externe Marcel Ciolacu: Felicitări Partidului Laburist pentru importanta sa victorie

Marcel Ciolacu: Felicitări Partidului Laburist pentru importanta sa victorie

Marcel Ciolacu Mediafax Foto
Marcel Ciolacu felicită Partidul Laburist pentru victoria zdrobitoare. Sursă foto: Hepta / Mediafax Foto
de Laura Dinu    |    05 Iul 2024   •   07:32

Premierul român, Marcel Ciolacu, a felicitat Partidul Laburist pentru victoria în alegerile din Marea Britanie. Social-democrația este în creștere, a spus premierul care a subliniat faptul că Marea Britanie este un partener strategic pentru România și casa a mii de români.

Mesajul a fost trimis pe platforma X.

„Felicitări Partidului Laburist pentru importanta sa victorie. Social-democrația este în creștere. Keir Starmer a dovedit că este un lider excelent și sunt încrezător că vom lucra strâns împreună. Marea Britanie este un partener strategic și casa a mii de români”, a transmis premierul român Marcel Ciolacu.

Liderul laburist Keir Starmer ar putea fi următorul premier britanic.

„Tuturor celor care au făcut campanie pentru laburiști în aceste alegeri, tuturor celor care ne-au votat și și-au pus încrederea în Partidul Laburist - vă mulțumim”, a transmis și Keir Starmer în mediul online.

Rezultatele alegerilor nu au fost anunțate oficial. Totuși, se știe că laburiștii au câștigat scrutinul și se vorbește despre cea mai severă înfrângere din istorie pentru Partidul Conservator, aflat la guvernare.

Conform datelor furnizate de exit poll-ul realizat de IPSOS UK pentru BBC, Sky News și ITV News, Partidul Laburist a obținut 410 de mandate, mult peste cele 326 necesare unei majorități guvernamentale.

Victoria de proporții a laburiștilor este, în bună măsură, consecința unei serii de guvernări conservatoare asociate în anii din urmă cu scandaluri și cu numeroase crize care au crescut costul vieții și au afectat domenii esențiale, cum ar fi sistemul de sănătate.

"Laburiștii vor trebui să rezolve ce au distrus conservatorii prin ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar trebuie să se ocupe și de crizele curente: costul ridicat al vieții, costul mare al energiei, listele de așteptare din sistemul de sănătate, în condițiile în care peste 7 milioane de pacienți așteaptă să înceapă un tratament medical sau să fie văzuți de un medic.

Britanicii, chiar dacă mulți dintre ei încă aprobă Brexit-ul, spun că nu sunt mulțumiți de calea pe care țara a mers după ieșirea din Uniunea Europeană. Prin urmare, conservatorii au fost astăzi în poziția de a primi un vot de blam de la cetățeni", a relatat din Londra corespondentul Antena 3 CNN, Ciprian Vîrlan.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close