Antena 3 CNN Externe Mapamond VIDEO Argentina a fost la un pas de "jaful secolului". Un tunel sofisticat de 220 de metri a fost descoperit întâmplător lângă o bancă

VIDEO Argentina a fost la un pas de "jaful secolului". Un tunel sofisticat de 220 de metri a fost descoperit întâmplător lângă o bancă

tunel descoperit langa o banca din buenos aires
Un tunel cu lungimea de aproximativ 220 de metri săpat în direcţia unei bănci a fost descoperit în San Isidro, o suburbie bogată la nord de Buenos Aires. FOTO: X Solo Tránsito
de Georgiana Marina    |    09 Aug 2024   •   07:29

Un tunel cu lungimea de aproximativ 220 de metri săpat în direcţia unei bănci a fost descoperit în San Isidro, o suburbie bogată la nord de Buenos Aires, iar autorităţile argentiniene cred că tocmai au evitat un nou "jaf al secolului".

Tunelul, săpat la trei metri sub pământ, avea o structură densă din lemn, era echipat cu un sistem de ventilaţie şi electricitate şi se termina la câţiva metri de o mare bancă, potrivit poliţiei.

Descoperirea a fost făcută absolut întâmplător, după ce acum două zile un şofer care parcase a auzit un zgomot provenind din şasiul maşinii sale, înainte de a-şi da seama că era vorba de o tijă metalică care ieşea dintre pietrele de pe stradă.

Parchetul local a ordonat o percheziţie, care a condus la descoperirea tunelului şi a punctului său de origine, o magazie dezafectată aflată la 200 de metri distanţă, unde a fost găsită o cantitate mare de material de umplutură şi de excavare.

Poliţia nu făcuse joi nicio arestare.

Anchetatorii estimează că săparea tunelului a durat între 6 şi 9 luni şi l-au descris drept "o operă de inginerie", "mai bun decât cel al lui Chapo Guzmán", lordul mexican al drogurilor care s-a folosit de un tunel pentru a evada din închisoare în 2015.

Incidentul aminteşte, de asemenea, de "jaful secolului" argentinian din 2006 din acelaşi oraş, San Isidro, când o bandă de hoţi a furat aproape 19 milioane de dolari dintr-o bancă şi a fugit printr-un tunel - săpat timp de un an ca parte a evadării lor - simulând în interior o îndelungată luare de ostatici. În timpul jafului, care a fost subiectul unor cărţi, seriale TV şi filme, banda a folosit arme false şi a lăsat un bilet în seif: "Într-un cartier bogat, fără arme sau ranchiună, există doar bani şi nu dragoste".

×
Subiecte în articol: Argentina jaf Politie
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close