Antena 3 CNN Externe Mapamond Un turist a murit după ce o cavernă de gheață s-a prăbușit în Islanda. O misiune de salvare e în desfășurare pentru alți doi dispăruți

Un turist a murit după ce o cavernă de gheață s-a prăbușit în Islanda. O misiune de salvare e în desfășurare pentru alți doi dispăruți

pestera de gheata
Un grup de 25 de turiști vizitau caverna de gheață împreună cu un ghid, când aceasta s-a prăbușit. Foto: Imagine cu caracter ilustrativ/Gettyimages
de Adrian Dumitru    |    26 Aug 2024   •   10:51

Un turist străin a murit în sudul Islandei după ce caverna de gheață în care se afla s-a prăbușit în timpul unei vizite, conform informațiilor din presa locală citate de BBC. Un al doilea turist a fost rănit și dus la spital, însă viața sa nu este în pericol. Alți doi sunt dați dispăruți.

Salvatorii și-au suspendat căutările pentru cei dispăruți în zona ghețarului Breidamerkujokull până dimineață, din cauza condițiilor extrem de dificile.

Gheața a colapsat, duminică, în timp ce un grup de 25 de turiști vizitau caverna de gheață împreună cu un ghid. Echipele de răspuns de urgență au lucrat fără utilaje pentru a încerca să-i salveze pe turiști.

„Condițiile de la sol sunt extrem de dificile. E greu să aducem echipament în interiorul ghețarului, facem totul de mână”, a declarat șeful poliției locale, Sveinn Kristjan Runarrson.

Presa locală a relatat că 200 de oameni lucrau pentru a-i salva pe turiștii blocați în cavernă.

Autoritățile au confirmat că toți cei accidentați sunt turiști străini, dar au precizat și că nu este nimic, la acest moment, care să sugereze că excursia la cavernă ar fi fost riscantă sau nu ar fi trebuit să aibă loc.

„Avem tururi la caverne de gheață aproape pe parcursul întregului an”, a spus Runarrson. Conform acestuia, turiștii s-ar fi aflat într-o spațiu dintre intrări în caverne când s-a prăbușit zidul de gheață.

Breidamerkurjokull este o zonă glaciară care se întâinde de la ghețarul Vatnajokull până la laguna Jokulsarlon. Zona este faimoasă pentru cavernele sale de gheață.

×
Subiecte în articol: Islanda gheata accident turisti ghetar
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close