Antena 3 CNN Externe Mapamond Un tată și-a luat cei 3 copii de-acasă și a dispărut în urmă cu 3 ani. Acum, toți 4 au fost zăriți în sălbăticie, în Noua Zeelandă

Un tată și-a luat cei 3 copii de-acasă și a dispărut în urmă cu 3 ani. Acum, toți 4 au fost zăriți în sălbăticie, în Noua Zeelandă

patru persoane filmate de la distanta intr-o zona cu vegetatie
Au fost văzuți într-o zonă cu vegetație bogată din Marokopa, Noua Zeelandă FOTO: New Zealand Herald
de D.C.    |    10 Oct 2024   •   13:50

Un tată din Noua Zeelandă, care a dispărut împreună cu cei trei copii ai săi în urmă cu trei ani, a fost văzut împreună cu aceștia pentru prima dată în ultimii ani.

Operațiuni de căutare au fost declanșate în toată țara după ce Tom Phillips și-a luat copiii - Ember, 8 ani, Maverick, 9 ani și Jayda, 11 ani - după o o ceartă cu mama acestora și a plecat de acasă, în decembrie 2021. Poliția crede că cei patru s-au ascuns și au campat în regiunea Waikato din vestul Insulei de Nord și, la începutul acestui an, a postat pe rețele sociale un apel pentru informații fiind oferită și o recompensă de 80.000 de dolari neozeelandezi, adică în jur de 40.000 de euro, potrivit BBC.

Cei trei copii disparuți FOTO: Poliția din Noua Zeelandă

Se pare că cei patru au fost observați de la distanță în urmă cu câteva zile de un grup de tineri  plecați la vânătoare, care au filmat și câteva cadre cu telefoanele mobile.

Presa din Noua Zeelandă spune că tinerii au vorbit foarte puțin cu unul dintre copiii presupuși dispăruți, întrebându-l dacă știe cineva că sunt acolo. Acesta a răspuns „doar tu”, după care a continuat să meargă.

Tinerii au spus că Tom Phillips avea o barbă lungă și o armă, iar copiii erau mascați și cărau câte un rucsac.

Poliția din Noua Zeelandă spune că relatarea tinerilor pare „credibilă” și este o „informație pozitivă” pentru rude.

„Știm că vestea va fi liniștitoare pentru familia copiilor”, a spus inspectorul Andrew Saunders.

După dispariția celor patru, Tom Phillips ar fi fost văzut de mai multe ori, însă este prima dată când a fost văzut cu toți cei trei copii ai săi.

Imaginile au fost surprinse pe 3 octombrie, într-o zonă cu vegetație bogată din Marokopa, poliția fiind anunțată în acea zi, câteva ore mai târziu. Câteva echipaje s-au deplasat în aria respectivă și timp de trei zile i-au căutat pe cei patru inclusiv cu elicoptere, dar fără niciun rezultat.

În filmarea făcută de tinerii vânători, Tom Phillips poate fi văzut escortându-și copiii pe un teren accidentat. Toți poartă haine de camuflaj.

După vizionarea imaginilor, mama copiilor, Cat, și-a arătat ușurarea că aceștia sunt încă în viață, iar copiii ei păreau suficient de în forță pentru a-și căra propriile lucruri. Ea și-a acuzat fostul partener că folosește copiii pe post de „pioni” în conflictul lor.

„Nu își face griji unde vor dormi noaptea sau dacă le va fi cald”, a spus ea pentru New Zealand Herald.

Femeia a mai spus că autoritățile ar trebui să facă mai mult pentru a-l găsi pe fostul partener și a făcut apel la cei despre care crede că îl ajută pe fostul ei soț.

Poliția suspectează, de asemenea, că Phillips este ajutat de alte persoane să se ascundă.

În iunie, autoritățile au oferit o recompensă pentru informații care ar duce la recuperarea copiilor, însă oferta a expirat înainte de termenul limită.

Poliția a precizat că cei trei copiii nu intrat în contact cu nicio persoană de când au dispărut și, evident, nu au beneficiat de nico formă de educație în această perioadă.

„Credem că Tom și copiii sunt ajutați și îndemnăm pe oricine care face asta să se oprească, să facă ceea ce trebuie și să spună poliției ce știe”, a spus inspectorul Andrew Saunders.

Anul trecut, a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Tom Phillips pentru presupusa implicare a acestuia într-un jaf la obancă dintr-un orășel din Insula de Nord.

Poliția a spus că a avut un complice în timpul presupusului incident și a avertizat oamenii să nu se apropie de el pentru că, cel mai probabil, este înarmat.

 

×
Subiecte în articol: disparitii copii disparuti Noua Zeelanda
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close