Antena 3 CNN Externe Mapamond Un pilot de avion a murit chiar în timpul zborului dintre Seattle și Istanbul

Un pilot de avion a murit chiar în timpul zborului dintre Seattle și Istanbul

un avion turkish airlines care decoleaza
Cauza morții pilotului nu a fost dezvăluită. Foto: Getty
de A.D.    |    09 Oct 2024   •   19:25

Un pilot al companiei Turkish Airlines a murit după ce i s-a făcut rău în timpul zborului de la Seattle la Istanbul. Căpitanul Ilcehin Pehlivan, în vârstă de 59 de ani, a colapsat, iar un al doilea pilot și copilot au preluat controalele, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

„Când primul ajutor acordat căpitanului nostru din avion nu a reușit, echipajul din cabina de pilotaj... a decis să facă o aterizare de urgență, dar el a murit înainte de a ateriza”, a explicat Yahya Ustun.

Avionul Airbus A350 a aterizat la New York și apoi s-au făcut planuri pentru a transporta pasagerii spre Turcia de acolo, a adăugat el.

Zborul TK204 a decolat din Seattle la scurt timp după ora 19:00, ora Pacificului, marți seara. Pilotul pare să fi avut probleme asupra teritoriului canadian Nunavut, înainte ca colegii săi să preia conducerea și să se îndrepte spre aeroportul John F Kennedy.

Avionul a aterizat la New York la aproximativ opt ore după ce a părăsit Seattle.

Pehlivan a pilotat pentru Turkish Airlines din 2007 și i s-a făcut un control regulat de sănătate la începutul lunii martie, care nu a găsit nicio problemă de sănătate care i-ar putea afecta munca, a spus compania aeriană.

Asociația controlorilor de trafic aerian din Turcia, TATCA, a declarat că a servit comunității aviatice de mulți ani și a oferit condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor săi.

Cauza morții pilotului nu a fost dezvăluită. Piloții trebuie să treacă la examene medicale la fiecare 12 luni, în timp ce cei peste 40 de ani trebuie să-și reînnoiască certificatele medicale la fiecare șase luni.

În 2015, un pilot al companiei American Airlines în vârstă de 57 de ani a murit în timpul unui zbor de noapte de la Phoenix la Boston.

Primul ofițer a preluat și a aterizat de urgență în Syracuse.

În acest moment, doi piloți trebuie să se afle tot timpul în cabina unui avion comercial mare.

Cu toate acestea, agenția de siguranță a aviației a UE spune că tehnologia este în curs de dezvoltare pentru a permite unui singur pilot să opereze avioane mari de pasageri în timpul fazei de croazieră a unui zbor. O astfel de mișcare ar permite celorlalți membri ai cabinei să se odihnească, deși agenția a subliniat că trebuie să existe măsuri pentru a asigura siguranța și pentru a răspunde la „incapacitatea” echipajului.

Asociația Europeană Cockpit și alte grupuri de piloți și-au unit forțele pentru a contesta inițiativa, argumentând că reducerea în orice moment a echipajului ar fi de noroc cu siguranța la bord.

×
Subiecte în articol: turkish airlines Istanbul Seattle
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close