Antena 3 CNN Externe Mapamond Un pescar a prins primul rechin Lego "pierdut pe mare" din istorie: „Este neprețuit, este o comoară!"

Un pescar a prins primul rechin Lego "pierdut pe mare" din istorie: „Este neprețuit, este o comoară!"

rechin lego pierdut mare
Primul rechin Lego din istorie găsit de un pescar, dintre piesele pierdute pe mare acum 27 de ani. Sursa foto: Facebook/ Lego lost at sea
de Mia Lungu    |    10 Aug 2024   •   17:44

Un pescar din Devon, Marea Britanie, a prins primul rechin de acest fel - unul făcut din Lego, pierdut în mare de pe un vas de marfă în urmă cu 27 de ani, potrivit BBC.

Richard West, un pescar în vârstă de 35 de ani care locuiește în Plymouth, a găsit marți jucăria de plastic pe vârful plasei sale de pescuit, la 32 km sud de Penzance.

El a contactat proiectul Lego Lost at Sea (n.r. Lego pierdut pe mare), al cărui fondator Tracey Williams a confirmat că piesa este primul rechin raportat din cei 51.800 de rechini Lego pierduți de pe cargoul Tokio Express la 13 februarie 1997.

Un val ciudat într-o furtună puternică a măturat 62 de containere de transport maritim în mare, la 20 de mile (32 km) de Land's End, dintre care unul conținea 4.756.940 de piese Lego, multe dintre ele cu tematică marină.

Dl West pescuia la bordul vasului Defiant FY848, care navighează între Plymouth, Brixham și Newlyn, pește lotcă, limbă-de-mare și somn, când a prins captura sa unică.

El a spus: "Mi-am dat seama imediat ce era pentru că aveam rechini Lego în setul de corăbii pirat când eram mic. Îi iubeam. Au trecut 25 de ani de când nu am mai văzut acea figură."

El a contactat-o pe doamna Williams, care i-a spus că a fost primul rechin Lego găsit din încărcătura scufundată pe care l-a întâlnit.

Ea i-a spus că inventarul oficial Lego arată că în containerul pierdut se aflau 22.200 de rechini Lego gri închis și 29.600 de rechini gri deschis.

Peascrul a spus: "Am fost atât de încântat. Am fost mai fericit că am găsit rechinul decât orice altceva am prins săptămâna asta. Este neprețuit - este o comoară!"

Dna Williams a spus: "Acest rechin Lego este unul dintre cei 51.800 pierduți peste bord de pe Tokio Express și singurul pe care l-am văzut vreodată.

"Richard și cu mine avem acum custodia comună a rechinului."

×
Subiecte în articol: rechin Lego pescar Marea Britanie comoara
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close