Antena 3 CNN Externe Mapamond Un pasager a dat în judecată United Airlines după ce o bucată de sârmă din mâncare i s-a înfipt în gât, în avion

Un pasager a dat în judecată United Airlines după ce o bucată de sârmă din mâncare i s-a înfipt în gât, în avion

avion united airlines
Avion al companiei aeriene United Airlines. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    07 Aug 2024   •   00:19

Un pasager, care călătorea de la Washington la Berlin, a dat în judecată compania aeriană United Airlines după ce a înghițit o bucată de sârmă care, spune el, se afla în mod neașteptat în mâncarea sa din avion, potrivit The Independent.

Bastian Bromse a avut nevoie de intervenție medicală pentru a extrage obiectul, provocându-i "durere, agonie și angoasă mentală", potrivit unui proces federal intentat la Chicago, unde United își are sediul central.

O purtătoare de cuvânt a United a declarat pentru The Independent că compania aeriană "nu are nimic de împărtășit, deoarece litigiul este în curs de desfășurare".

"Sârma i-a rămas blocată în gât și a fost nevoit să urmeze o procedură medicală pentru a i se îndepărta metalul”

Episodul a avut loc pe 27 mai 2023, la bordul zborului United 234, se arată în plângerea lui Bromse, care a fost depusă la sfârșitul lunii iulie. Odată ce aeronava a ajuns la altitudinea de croazieră, a început servirea mesei, potrivit plângerii. Dar, se spune în plângere, când Bromse a luat masa, și-a dat seama repede că ceva era în neregulă.

Fără să aibă vreo vină, Bromse "a suferit leziuni grave în interiorul gâtului atunci când a înghițit o bucată de sârmă ascunsă în mâncarea furnizată de compania aeriană", se arată în plângere.

"Sârma i-a rămas blocată în gât și a fost nevoit să urmeze o procedură medicală pentru a i se îndepărta metalul, ceea ce i-a provocat disconfort și durere severă".

"Ca urmare a accidentului sus-menționat... Bromse a suferit durere, agonie și angoasă mentală", se arată în plângere, adăugându-se că Bromse a fost în continuare "privat de bucuria vieții, de activități și interese".

Bromse solicită 170 000 de dolari cu titlu de daune compensatorii, suma maximă permisă în temeiul Convenției de la Montreal - care reglementează răspunderea unei companii aeriene în cazul unui prejudiciu suferit în timpul zborului - precum și o hotărâre pecuniară împotriva United, care urmează să fie stabilită la proces.

 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close