Antena 3 CNN Externe Mapamond Un italian cultivă pepeni galbeni de 20.000 de euro bucata: „Au nevoie de îngrijire specială, trebuie masați câteva ore pe zi”

Un italian cultivă pepeni galbeni de 20.000 de euro bucata: „Au nevoie de îngrijire specială, trebuie masați câteva ore pe zi”

GettyImages-1319772737
Un exemplar din acest soi de pepene galben a fost licitat în Japonia la prețul de 20 de mii de euro. Foto: Gettyimages
de R.K.    |    29 Aug 2024   •   17:41

Costă 20 de mii de euro bucata, nu este trufă și nici caviar. Este un pepene Yubari King, cultivat de Valter și Lorenzo Cavalli, tată și fiu, proprietarii fermei Ca’ Vecchia di Valle di Casalmaggiore, situată în provincia Cremona, la granița cu Mantova, scrie Corriere della Sera.

Se pare că un exemplar din acest soi de pepene galben, printre cele mai apreciate din lume, cu gust dulce și delicat și pulpă suculentă, a fost licitat în Japonia la prețul de 20 de mii de euro.

„Suntem membri ai Slow Food și suntem pasionați de soiurile străvechi: printre altele cultivăm pepenele roșu, dar și multe alte fructe și legume”, explică Valter Cavalli.

În ianuarie, a primit cadou de la un pasionat de semințe aproximativ treizeci de semințe de diferite soiuri de pepeni din întreaga lume, printre care și Yubari King.

„Erau tipuri de pepeni pe care nu le cunoșteam”, spune Valter Cavalli.

„Ceea ce m-a intrigat și m-a făcut să râd a fost faptul că acest pepene japonez a fost scos la licitație la un preț de 20.000 de euro: se pare că nici măcar nu se mănâncă, ci se dăruiește la ocazii speciale. Dacă am fi vândut cinci pepeni Yubari King, ar fi fost un an grozav”.

Fermierul a plantat trei semințe de pepene fără să se gândească că o investiție ar fi posibilă.

„Ne-am gândit: “Cine ne-ar da 20.000 de euro pentru un pepene galben?” – glumește Valter Cavalli. „Prima sămânță pe care am plantat-o nu a dat niciun fruct, a doua a fost lovită de grindină, în timp ce din cea de-a treia s-au născut trei pepeni. Acest soi anume are nevoie de o îngrijire specială: am citit că trebuie masat câteva ore pe zi”, explică el.

Cei trei pepeni au fost aduși la o cină Slow Food: un producător a folosit unul pentru a face muștar, un alt exemplar a fost vândut unei gelaterii din Viadana, în timp ce al treilea pepene a fost dăruit de Lorenzo Cavalli unui prieten: „Anul viitor, la începutul sezonului cald, vom planta mai multe semințe de Yubari King. Poate că vom reuși să producem și să vindem o mulțime”.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close