Antena 3 CNN Externe Mapamond Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere

Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere

vitrina unui magazin dintr-un mall
Un hoț care s-a dat drept manechin ca să poată jefui un mall din Polonia FOTO: rp.pl
de D.C.    |    13 Sep 2024   •   15:46

Un hoț care s-a dat drept manechin ca să poată jefui unul dintre cele mai mari mall-uri din Europa a fost condamnat la închisoare.

Tânărul de 22 de ani, identificat de autoritățiole poloneze drept Wojciech G., a reușit să-i păcălească pe angajații complexului comercial Westfield din Varșovia, Polonia, stând nemișcat ore în șir, cu o geantă de mână, în vitrina unui magazin, în luna octombrie anul trecut, potrivit presei locale.

După ce toți angajații au plecat, el a intrat în acțiune și a mers din magazin în magazin, furând bijuterii, bani și haine. 

Însă el nu a fost complet singur în mall, iar pe timpul nopții trebuit să se ferească de agenții de pază. 

Imaginile surprinse cu camerele de supraveghere îl arată la un moment dat sărind peste tejgheaua unui fast food și ascunzându-se după aceasta, întrucât zărise un paznic în apropiere.

Mai târziu, Wojciech s-a ascuns din același motiv sub prelata cu care era acoperit un bar de unde furase băutură și mai mulți bani.

Poliția a văzut pe camere cum s-a furișat și într-un magazin de haine, unde și-a schimbat complet ținuta. 

Bineînțeles, la un moment dat i s-a făcut foame și a mâncat într-unul din restaurantele din mall.

Dar mai târziu i s-a făcut din nou foame și atunci n-a mai fost atât de atent, astfel că unul din paznici l-a văzut și l-a reținut, după care a chemat poliția.

Hoțul a fost arestat în urma acestui incident, dar ulterior a fost eliberat pe cauțiune. Culmea este că după eliberare ar fi încercat să aplice același truc pentru a fura, însă a fost prins.

Wojciech a recunoscut acuzațiile de furt și a fost condamnat miercuri de Tribunalul Districtual din Varșovia la 16 luni de închisoare.

×
Subiecte în articol: Polonia furturi inchisoare mall
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close