Antena 3 CNN Externe Mapamond Un fost buncăr nazist din Hamburg a fost transformat într-un hotel de lux. Cât costă o cameră acolo

Un fost buncăr nazist din Hamburg a fost transformat într-un hotel de lux. Cât costă o cameră acolo

hotel de lux
Un fost buncăr nazist din Hamburg a fost transformat într-un hotel de lux. Foto: Profimedia Images
de I.C.    |    15 Aug 2024   •   11:44

Un buncăr folosit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost transformat într-un hotel de lux, iar acum se numără printre cele mai mari atracții ale orașului Hamburg din Germania.

Cu o înălțime de 58 de metri - doar puțin mai înalt decât Turnul Înclinat din Pisa, dar cu o greutate considerabil mai mare - buncărul St. Pauli din Hamburg, Germania, domină orizontul orașului de peste 80 de ani. 

Construit prin muncă forțată în timpul regimului nazist al lui Adolf Hitler, este o relicvă a celei mai întunecate perioade din istoria Germaniei - dar această carcasă de beton a avut parte de o renaștere surprinzătoare, scrie CNN.

REVERB by Hard Rock este acum un hotel cu cinci etaje, două restaurante, un bar nou construit pe acoperiș, asemănător unei piramide, și o grădină din care verdeață curge din belșug peste fațada de beton.

Prețul pentru o noapte în acest hotel începe de la 180 de euro pentru o cameră clasică și ajunge până la 269 de euro pentru apartamentele cu vedere panoramică la întregul oraș. 

Totuși, nu trebuie să fiți oaspeți ai hotelului pentru a vă bucura de facilitățile buncărului. La parter, există o cafenea, un bar și un magazin.

De asemenea, la ultimul etaj, pe acoperiș, există și o grădină care poate fi accesată gratuit de către public.

Buncărul de la Hamburg a fost unul dintre cele opt turnuri antirachetă - buncăre antiaeriene supraterane care aveau și rol de adăposturi antiaeriene - construite de Germania după raidurile aeriene britanice asupra Berlinului în 1940.

 

×
Subiecte în articol: Hamburg Germania buncar hotel
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close