Antena 3 CNN Externe Mapamond Schema prin care un austriac a câștigat 4 miliarde de dolari după ce a promis câștiguri rapide de 300% din criptomonede

Schema prin care un austriac a câștigat 4 miliarde de dolari după ce a promis câștiguri rapide de 300% din criptomonede

Un barbat asezat la calculator care tranzactioneaza criptomonede
Austriacul în vârstă, împreună cu un partener de afaceri a lansat o platformă de criptomede înregistrată în Dubai, prin care le promitea investitorilor câştiguri fabuloase de 300% într-un timp scurt. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    03 Oct 2024   •   12:41

Fraudă uriaşă cu criptomonede. Un escroc din Austria a reuşit să înşele investitori din întreaga lume, care sperau la câştiguri rapide, şi i-a lăsat, în total, fără patru miliarde de dolari. Până la urmă, a fost prins şi arestat. 

În 2019 austriacul în vârstă de 54 de ani, împreună cu un partener de afaceri, a lansat o platformă de criptomede înregistrată în Dubai, prin care le promitea investitorilor câştiguri fabuloase de 300% într-un timp scurt. Astfel milioane de persoane din întreaga lume au văzut această afacere ca pe o oportunitate de a face mulţi bani, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar prejudiciul se ridică la 4 miliarde de dolari.

Conform Krone.at, austriacul a călătorit la Instanbul la sfârșitul lunii august pentru a-și vizita fostul partener aflat la închisoare şi, deși rezervase camere în trei hoteluri din diferite zone ale orașului pentru a induce anchetatorii în eroare, austriacul a fost arestat de forțele speciale din cadrul poliției și serviciilor de informații turce la începutul lunii septembrie. În momentul arestării bărbatul ar fi încercat să șteargă datele de pe telefonul său.

Acum sute de investitori fraudați au întreprins acțiuni legale împotriva austriacului, principaul suspect în această mega fraudă care acum îşi aşteaptă procesul în închisoare.

În timpul pandemiei, austriacul a importat milioane de măști de protecție din China și a realizat câştiguri semnificative, dar afacerea lui principală a rămas în sectorul investițiilor.

×
Subiecte în articol: criptomonede Austria frauda
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close