Antena 3 CNN Externe Mapamond Un criminal în serie a lăsat 10.000 de fragmente de rămășite în curtea lui. Acum, poliția încearcă să afle cine au fost toate victimele

Un criminal în serie a lăsat 10.000 de fragmente de rămășite în curtea lui. Acum, poliția încearcă să afle cine au fost toate victimele

fotografie veche cu un barbat in costum
Herb Baumeister FOTO: Indianapolis Police Department
de D.C.    |    03 Sep 2024   •   14:31

La mai bine de patru decenii după ce criminalul în serie Herb Baumeister a lăsat 10.000 de fragmente de rămășițe umane împrăștiate în jurul fermei sale din Indiana, SUA, autoritățile încă încearcă să identifice cel puțin patru victime.

Se presupune că Baumeister a ucis cel puțin 25 de persoane între sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. A vânat în mare parte bărbați homosexuali din Westfield, o suburbie a orașului Indianapolis, acolo unde locuia pe o proprietate de 7 hectare cunoscută sub numele de Fox Hollow Farm.

Biroul Șerifului din Hamilton County și Biroul de Medicină Legală au identificat nouă victime ale celebrului „criminal Fox Hollow”, dar identitatea a patru persoane a rămas un mister.

„Complexitatea și cantitatea de rămășițe descoperite, care este de peste 10.000 de bucăți, este a doua după 9/11”, a declarat Linda Znachko, fondatoarea He Knows Your Name, organizație din Indiana pentru decedații neidentificați, pentru Fox News, citată de The Independent

„Și complexitatea, și numărul de investigatori de care acest caz are nevoie, plus banii pentru a face analizele patologie și testele ADN sunt pur și simplu uriașe”, a mai spus Znachko.

Baumeister a rămas nedescoperit mai bine de un deceniu. Dar când fiul său în vârstă de 15 ani a descoperit, în 1994, câteva fragmente osoase carbonizate și cranii umane totul a ieșit treptat la lumină.

Cele nouă victime care au fost identificate până acum sunt Jeffrey Allen „Jeff” Jones, Allen Lee Livingston, Manuel Resendez, John Lee „Johnny” Bayer, Richard Douglas Hamilton Jr., Steven Spurlin Hale, Allen Wayne Broussard, Roger Allen Goodlet și Michael Frederick „Mike” Keirn.

Săptămâna trecută, cele nouă victime au fost comemorate public de către comunitate pentru prima dată.

Autoritățile cred că Baumeister a folosit terenul vast pe care îl avea în Westfield pentru a ascunde cele 10.000 de bucăți de rămășițe ale victimelor sale.

În 1994, fiul său adolescent a găsit pe proprietate un craniu uman pe care i l-a arătat mamei sale. Când soția lui l-a întrebat ce era cu craniul, el a spus că cel mai probabil a rămas de la tatăl său, care fusese medic. Timp de doi ani femeia a acceptat această explicație, iar apoi cuplul a divorțat.

Poliția a găsit rămășițele, inclusiv fragmente osoase, un craniu și dinți, doi ani mai târziu, după ce autoritățile au percheziționat proprietatea în timp ce Baumeister nu se afla acasă și au dezgropat rămășițele mai multor victime, bărbatul fiind ulterior arestat apoi eliberat pe cauțiune.

După ce poliția l-a numit suspect de crime în serie în 1996, Baumeister a fugit în Canada, unde s-a împușcat mortal. După moartea sa, poliția s-a întors pe proprietate și a mai găsit și alte resturi umane.

Baumeister nu a fost niciodată acuzat de crime și nu a recunoscut niciuna dintre fapte în bietul său de adio.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close