Antena 3 CNN Life Sănătate Un chirug a operat un pacient cu briceagul pe care îl folosea pentru a-și tăia mâncarea la prânz. Explicația halucinantă dată de medic

Un chirug a operat un pacient cu briceagul pe care îl folosea pentru a-și tăia mâncarea la prânz. Explicația halucinantă dată de medic

New Project-5425
de Mia Lungu    |    02 Oct 2024   •   16:53

Un chirurg din Marea Britanie a folosit un briceag elvețian pentru a deschide pieptul unui pacient. Acesta a susținut că nu a putut găsi un bisturiu steril, potrivit BBC.

University Hospitals Sussex a declarat că operația a fost o urgență, dar acțiunile chirurgului au fost „în afara procedurilor normale și nu erau necesare”.

Prof. Graeme Poston, un martor expert în neglijență clinică și fost chirurg consultant, a declarat pentru BBC: „Mă surprinde și mă îngrozește. În primul rând, un briceag nu este steril. În al doilea rând, nu este un instrument de operare. Și în al treilea rând, toată trusa medicală trebuie să fi fost acolo.”

Poliția examinează separat cel puțin 105 cazuri de presupusă neglijență medicală în cadrul trustului medical unde era angajat chirurgul și ia în considerare acuzații de omor prin imprudență.

Chirurgul care a folosit briceagul opera un pacient la Spitalul Royal Sussex din Brighton, când s-a chinuit să găsească un bisturiu. În schimb, a folosit un cuțit elvețian pe care îl folosea în mod normal pentru a tăia fructe la masa de prânz.

Pacientul a supraviețuit, dar documentele interne arată că colegii chirurgului au considerat că comportamentul său a fost „discutabil” și au fost „foarte surprinși” că nu a reușit să găsească un bisturiu.

Val de anchete, după ce presa a semnalat mai multe nereguli legate de activitatea medicului

BBC a descoperit, de asemenea, că același chirurg a efectuat trei operații cu risc presupus scăzut în două luni, iar toți cei trei pacienți au murit la scurt timp după intervenții.

Trustul la care era angajat medicul a lansat o serie de investigații interne cu privire la cei trei pacienți care au murit și a concluzionat că aceștia au avut parte de „îngrijire precară”. De asemenea, a recunoscut că o femeie care a murit „ar fi supraviețuit dacă nu ar fi existat complicații postoperatorii”.

Fiica femeii a declarat: „Nu am înțeles cum a murit mama. Nimeni nu părea să știe de ce operația nu a avut succes. Trebuie să existe o anchetă aprofundată asupra acestor decese, nu doar un plan de acțiune. Asta nu este suficient”.

Autoritatea de supraveghere a sănătății din Marea Britanie, Care Quality Commission, a analizat decesele și a concluzionat că nu au existat încălcări ale reglementărilor.

University Hospitals Sussex a declarat: „Investigațiile noastre nu au ridicat preocupări cu privire la cabinete în sine, dar au identificat teme comune pentru îmbunătățire, pe care le-am acționat imediat pentru a ne asigura că serviciile noastre sunt cât mai sigure posibil. Acestea au inclus o mai bună comunicare cu pacienții înainte și după operație, o formare îmbunătățită pentru îngrijirea la sfârșitul vieții și procese consolidate în special atunci când îngrijirea este transferată de la un site la altul.”

×
Subiecte în articol: medici operatie pacienti
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close