Antena 3 CNN Externe Mapamond Un caz de viol în grup în Paris pune în alertă maximă polițiștii, cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice

Un caz de viol în grup în Paris pune în alertă maximă polițiștii, cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice

politisti patruleaza in paris
Pe străzile din oraș se află numeroase echipaje de poliție pentru a menține siguranța în timpul Jocurilor Olimpice 2024. FOTO Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   15:46

Poliția franceză investighează un caz de viol în grup, în care victima este o femeie australiană. Agresiunea a avut loc în Centrul Parisului, iar poliția este în alertă pentru că are loc cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de din capitala Franței, scrie BBC.

Tânăra de 25 de ani s-a ascuns sâmbătă dimineață la o terasă care vindea kebab în cartierul Pigalle. Avea rochia ruptă parțial, a scris presa locală.

Încă nu a fost arestată vreo persoană, dar procurorii au confirmat că anchetatorii încadrează fapta la „viol în grupă”.

Incidentul s-a petrecut cu doar câteva zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice din 2024 în capitala Franței. Potrivit ziarului francez Le Parisien, proprietarii de restaurante din zonă au cerut ajutor când au văzut în ce stare era femeia. Ea a primit primele îngrijiri de la un echipaj medical venit la fața locului, iar apoi a fost dusă la spital pentru investigații.

Parchetul din Paris a transmis că poliția investighează acest caz și că vor fi analizate imagini de pe camerele de supraveghere. „Ancheta privind acuzația de viol în grupă care ar fi putut fi comisă în noaptea de 19 spre 20 iulie a fost preluată de poliția judiciară”, se arată în comunicatul procurorilor.

Fapta este cu atât mai alarmantă cu cât pe străzile din oraș se află numeroae echipaje de poliție pentru a menține siguranța în timpul Jocurilor Olimpice, care încep vineri. Ofițerii patrulează în Paris încă de săptămâna trecută, iar pe malul râului Sena sunt polițiști înarmați. De asemenea, în jurul orașului au fost organizate mai multe zone de Securitate.

Oricine dorește să intre în anumite zone, inclusiv Turnul Eiffel, va trebui să solicite un permis special pe o platformă administrată de poliție.

×
Subiecte în articol: Politie viol jocurile olimpice 2024 Franta
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close