Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bebeluș născut prematur a fost răpit din spital chiar de părinții săi. Ar fi fugit cu el într-o geantă

Un bebeluș născut prematur a fost răpit din spital chiar de părinții săi. Ar fi fugit cu el într-o geantă

Doi politisti francezi cu spatele
Autorităţile franceze au vizionat imaginile de pe camerele de supravhegere şi au înţeles modul în care au acţionat cei doi părinţi care au răpit bebeluşul în vărstă de 17 zile. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    23 Oct 2024   •   11:53

Alertă la nivel european cu privire la dispariţia unui nou-născut răpit dintr-un spital din nordul Parisului. Bebeluşul are doar 17 zile şi se născuse prematur la 32 de săptămâni, de aceea se afla sub îngrijiri medicale constante.

Cei doi părinţi ai săi în vârstă de 23 şi 25 de ani sunt principalii suspecţi că şi-au răpit fiul din spital. Aceştia se pare că l-ar fi transportat într-o geantă şi ar fi părăsit curtea spitalului la bordul unei maşini alături de trei complici.

Conform Le Figaro, autorităţile franceze au vizionat imaginile de pe camerele de supravhegere şi au înţeles modul în care au acţionat cei doi. Cuplul a anunţat asistentele din spital că pleacă puţin, dar că se va întoarce la timp ca să hrănească bebeluşul. Ulterior o altă asistentă a observat că bebelușul dispăruse în timp ce se afla într-o cameră cu mai multe pătuțuri. Agenția Regională de Sănătate (ARS) a fost sesizată imediat, iar serviciul de pază a spitalului l-a căutat pe bebeluş în tot spitalul şi în împrejurimi. Şi poliția a ajuns la fața locului imediat, însă toate eforturile au fost în zadar, copilul nu a fost găsit nicăieri.

Poliţiştii francezi au reţinut deja 5 membri din familiile celor doi părinţi şi au realizat mai multe percheziţii chiar şi la domiciliul celor doi, dar nici părinții, nici copilul nu au fost găsiți la fața locului.

Surse din anchetă susţin că bebeluşul ar fi fost dus de cei doi adulţi în Belgia, astfel ancheta a fost extinsă. Autorităţile belgiene au făcut publice semnalmentele celor doi părinţi şi ale copilului şi fac apel la populaţie să sune de urgenţă la poliţie dacă îi văd sau au informaţii despre acest caz.

×
Parteneri
x close