Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat operat pe creier a rămas fără o bucată de craniu, după ce medicii i-au pierdut-o

Un bărbat operat pe creier a rămas fără o bucată de craniu, după ce medicii i-au pierdut-o

barbat bandajat la cap langa un doctor care se uita la o radiografie
Un bărbat operat pe creier a rămas fără o bucată de craniu, după ce medicii i-au pierdut-o. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    19 Aug 2024   •   22:36

Un spital din Atlanta a fost dat în judecată după ce medicii au pierdut o bucată din craniul unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale pe creier, scrie The Guardian.

Fernando și Maria Cluster, soț și soție, au fost cei care au înaintat această plângere. Totul a pornit în septembrie 2022, când bărbatul a avut nevoie de o operație pe creier, în urma unei hemoragii intracerebrale.

Medicii i-au îndepărtat lui Cluster o bucată de craniu, pe care trebuiau să o pună la loc după câteva zile. Doar că, între timp, bucata de os a fost pierdută. 

Se pare că angajații unității medicale nu au fost în stare să țină evidența acestor „lambouri osoase”, etichetându-le corespunzător. Așa că au ajuns să nu mai știe care al cui este.

Spitalul a amânat operația programată pentru Cluster, astfel încât să poată fabrica un „lambou osos” sintetic, care a fost implantat chirurgical abia pe 23 noiembrie.

Bucata de craniu sintetică a dus la o infecție, astfel că pacientul în cauză a avut nevoie de și mai multe zile de spitalizare decât erau prevăzute inițial. 

Calvarul prin care au trecut i-a determinat pe cei doi soți să dea în judecată spitalul. Potrivit acestora, bărbatul s-a confruntat cu „durerea și suferința fizică și emoțională continuă și cu facturi medicale inutile” în valoare totală de aproape 147.000 de dolari.

Cuplul susține că unitatea medicală l-a taxat pe Cluster pentru lamboul osos sintetic, timpul suplimentar petrecut în spital, precum și pentru procedurile pe care a trebuit să le facă. 

 

×
Subiecte în articol: atlanta spital craniu operaţie pe creier
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close