Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el

Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el

fotografie veche, alb negru, cu un barbat cu sapca
Alfred Swinscoe avea 54 de ani când a dispăt, în 1967 FOTO: Nottinghamshire Police
de D.C.    |    09 Sep 2024   •   11:27

Familia unui bărbat dispărut, care a fost văzut ultima dată intrând în toaleta unui bar din care nu a mai ieșit niciodată, a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el.  

Alfred Swinscoe, de 54 de ani, tatăl a șase copii, mergea frecvent la pub-ul Miners Arms din Pinxton, Nottinghamshire, Marea Britanie, dar în ianuarie 1967 a călcat pentru ultima dată în local. Era însoțit de unul din fiii lui căruia i-a spus, în jurul orei 22.30, că merge la bar ca să mai cumpere un rând de băuturi, dar că înainte de asta trece pe la toaleta care era amplasată în afara barului.

Bărbatul s-a dus la toaletă, dar nu s-a mai întors niciodată în bar.

Niște rămășite umane au fost găsite anul trecut pe câmpul unui fermier din Sutton-in-Ashfield, ulterior confirmându-se că acestea îi aparțineau lui Alfred, potrivit nottinghampost.com.

După descoperirea rămășițelor, nepotul lui Alfred, Russell Lowbridge, a avut o presimțire. „Nu am acordat prea multă atenție acestui fapt (descoperirea rămășițelor - n.n.) la început, dar apoi poliția a postat o fotografie cu o pereche de șosete ciudate și am avut acest flashback incredibil. Mi-am amintit deodată că atunci când eram copil îmi trăgeam pe picioare șosetele bunicului meu și acelea arătau asemănător. Am sunat la poliție și au venit să ia probe ADN. Ulterior am aflat că, într-adevăr, era Alfred. Am fost șocat și uluit”, a povestit Russell.

Bărbatul a mai aflat că, în urmă cu 57 de ani, bunicului lui a fost ucis într-un mod brutal.

A fost ucis într-un mod groaznic. Avea un traumatism la cap și o urmă ascuțită pe linia maxilarului, fiind probabil lovit cu o cazma, după care e posibil să fi fost înjunghiat. Anchetatorii au spus că a luptat pentru viața lui. Avea mai multe semne ale unei lupte, inclusiv o fractură la o mână și niște coaste rupte.

Criminaliștii cred că a fost lăsat undeva o săptămână sau mai mult și apoi a fost îngropat, pentru că îi lipseau degete, de parcă ar fi fost atacat de vulpi și bursuci. Cine l-a ucis a vrut să se asigure că nu va fi găsit niciodată”, a mai spus nepotul dispărutului.

Anul acesta, Alfred a fost în sfârșit înmormântat într-un cimitir din Sutton-in-Ashfield, alături de fiul, fiica și soția lui, care nu s-a recăsătorit niciodată după dispariția bărbatului.

Ofițerul Rob Griffin, de la Poliția din Nottinghamshire, a declarat: „Alfred a murit în cel mai îngrozitor mod imaginabil. Nu numai că a suferit răni violente, dar a fost apoi îngropat pe un câmp, ca să nu fie găsit. Ceea ce face această crimă și mai supărătoare este că a durat mai mult de 50 de ani pentru ca rămășițele să fie găsite și familia să afle ce s-a întâmplat”.

Deși găsirea rămășițelor și înmormântarea au fost o consolare pentru familia lui Alfred, care a fost chinuită de întrebări mai bine de jumătate de secol, poliția spune că este foarte probabil să nu afle niciodată cine este autorul crimei și care a fost motivul.

„Mulți dintre cei care au fost cu Alfred în acea noapte sau l-au cunoscut pe acesta nu mai sunt în viață și s-ar putea să nu obținem niciodată o imagine completă a ceea ce s-a întâmplat în ianuarie 1967”, a mai spus ofițerul Rob Griffin.

El a ținut, însă, să precizeze că poliția nu a închis cazul și face investigații pentru a afla ce s-a întâmplat în acea seară din 1967.

 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close