Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat a vrut să-și salveze soția și a căzut într-un râu. După câteva zile rămășițele lui au fost găsite în burta unui crocodil

Un bărbat a vrut să-și salveze soția și a căzut într-un râu. După câteva zile rămășițele lui au fost găsite în burta unui crocodil

familie cu trei copii
Dave Hogbin vizita împreună cu soția și cei trei fii ai lor Crocodile Bend, un loc popular pentru turiști unde pot fi văzuți crocodili mari FOTO: GoFundMe
de Daniela Chihaia    |    07 Aug 2024   •   15:40

Rămășițe umane au fost găsite în stomacul unui crocodil mare, suspectat că a ucis un bărbat care era în vacanță împreună cu familia, în Australia. S-a descoperit că în ultimele sale clipe de viață bărbatul îi salvase viața soției sale. 

Dave Hogbin, de 40 de ani, a căzut sâmbătă în râul Annan, din statul Queensland, după ce o parte din mal s-a surpat

Medicul din Newcastle, New South Wales, vizita împreună cu soția și cei trei fii ai lor Crocodile Bend, un loc popular pentru turiști unde pot fi văzuți crocodili mari, potrivit Sky News.

Luni, angajații rezervației au eutanasiat un crocodil de 5 metri, care avea un semn distinctiv pe bot, care a fost prins la aproximativ 2 kilometri de locul în care a dispărut Dave Hogbin. În interiorul acestuia au fost găsite rămășite umane și se suspectează că acestea aparțin medicului, însă vor fi efectuate teste suplimentare pentru confirmarea identității resturilor.

În ultimele clipe de viață bărbatul i-a salvat viața soției sale

Inițial, poliția a spus că Dave Hogbin pescuia în momentul în care a căzut în râu, lucru pe care familia sa l-a infirmat.

A căzut în râu, după ce o parte a malului s-a surpat, iar din cauza terenului accidentat nu a putut ieși din apă, potrivit unei declarații făcute publice de familie.

Soția a auzit când acesta a căzut în apă și s-a dus să-l ajute. I-a întins mâna, dar din cauza malului abrupt a început să alunece și ea în apă. 

„Gestul final al lui Dave a fost să renunțe la brațul lui Jane, când și-a dat seama că și ea ar fi căzut în apă, în ciuda faptului că știa clar că era singura lui salvare. În câteva clipe, el a fost luat de apă”, potrivit unei declarații făcute publice de un apropiat la rugămintea familiei.

Actul final al lui Dave Hogbin „probabil i-a salvat” viața soției sale, se mai menționează în declarație.

Șeful poliției, Shane Holmes, a spus că moartea lui Hogbin a survenit în urma unui accident.

Incidentul s-a petrecut la o lună după ce o fetiță de 12 ani a fost înșfăcată de un crocodil, în timp ce înota cu familia într-un râu din Teritoriul de Nord.

Rămășițele ei au fost găsite câteva zile mai târziu, iar paznicii au împușcat crocodilul de 4 metri care a ucis-o.

Anul acesta, în Australia, trei persoane au murit după ce au fost atacate de crocodili. În aprilie, un băiat de 16 ani a fost ucis în timp ce înota în largul unei insule din Queensland.

Populația de crocodili a crescut foarte mult în nordul tropical al Australiei, de când prădătorii au devenit o specie protejată, la începutul anilor 1970. În anii 1950, populația fusese aproape eradicată pentru că reptilele fuseseră vânate excesiv pentru pielea lor.

 

×
Subiecte în articol: crocodili Australia reptile
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close