Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat a terminat facultatea cu o întârziere de 41 de ani din cauza unui papagal. Cum s-a ajuns la această situație

Un bărbat a terminat facultatea cu o întârziere de 41 de ani din cauza unui papagal. Cum s-a ajuns la această situație

britanic papagal
Jonny Clothier a absolvit facultatea în același timp cu fiul său. Foto: Universitatea din Bristol
de Ioana Coman    |    30 Iul 2024   •   08:44

Un britanic a terminat facultatea cu 41 de ani mai târziu decât colegii lui din cauza unui papagal care i-a distrus camera de cămin. Acum, bărbatul a absolvit în aceeași zi cu fiul său, scrie The Guardian.

Jonny Clothier a studiat arhitectura la Universitatea din Bristol și ar fi trebuit să absolve în 1983. Dar colegul său de cameră de la acea vreme avea un papagal, care, după ce a fost lăsat nesupravegheat, a distrus tot ce i-a ieșit în cale. 

Cei doi studenți și-au găsit alt loc de cazare, dar li s-a cerut totuși să își achite chiria pentru ultimul semestru, de 64,80 de lire sterline, însă Clothier a refuzat să plătească. 

O regulă care, între timp, a fost desființată, preciza că studenții care rămân cu facturi restante la chirie puteau primi diploma, dar nu aveau voie să absolve facultatea.

După 41 de ani, universitatea a decis să renunțe la acea factură, ceea ce i-a permis lui Clothier să absolve facultatea împreună cu fiul său cel mai mic, Carter, de 21 de ani, care a terminat biologia.

Clothier, care are acum 62 de ani, a spus că pentru el acea factură neplătită era ca un „împrumut pe termen extrem de lung fără dobândă”. 

„Nu au spus nimic despre bani, așa că o să păstrez tăcerea”, a spus Clothier. Acum, el, soția lui, Helen Hill, și toți cei trei copii ai lor au absolvit Universitatea din Bristol. 

Clothier spune că i-a plăcut foarte mult timpul pe care l-a petrecut la facultatea de arhitectură. „Lucram din greu dar ne și distram din greu. Dansam, petreceam și apoi ne întorceam la muncă. A fost incredibil, dar a fost și un antrenament bun pentru viața reală.” 

Hill, care l-a întâlnit pe Clothier la Bristol, a terminat limba rusă și franceză în 1985 și a fost abordată chiar de MI6. A lucrat pentru lungi perioade de timp în Rusia și a făcut mai multe documentare TV. 

Carter a spus că să termini facultatea odată cu tatăl tău „este cu siguranță o experiență unică”. „A fost o zi minunată și o ceremonie frumoasă.”

 

×
Subiecte în articol: papagal Bristol facultate absolvire
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close