Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat a murit după ce dentistul i-a scos 23 de dinți într-o singură zi

Un bărbat a murit după ce dentistul i-a scos 23 de dinți într-o singură zi

barbat la dentist
Un bărbat a murit după ce dentistul i-a scos 23 de dinți într-o singură zi. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    12 Sep 2024   •   11:31

Un bărbat din China căruia i-au fost extrași 23 de dinți și i-au fost puse 12 implanturi în aceeași zi a murit două săptămâni mai târziu din cauza unui presupus atac de cord, relatează Independent.

Bărbatul, identificat doar cu numele de familie Huang din provincia Zhejiang, a fost supus procedurii pe 14 august la spitalul stomatologic Yongkang Dewei.

Treisprezece zile mai târziu, el a murit din cauza unui stop cardiac, potrivit unei postări pe rețelele sociale a fiicei sale, pe nume Shu, a scris South China Morning Post. 

„Nu mă așteptam ca tatăl meu să moară atât de repede și nici măcar nu am avut timp să conduc noua mașină pe care i-am cumpărat-o”, a scris aceasta. 

Ea a spus că tatăl său a suferit dureri severe constante la nivelul dinților după operație, care este, de asemenea, cunoscută sub numele de „restaurare imediată”.

Biroul municipal de sănătate din Yongkang a declarat că investighează cazul din cauza naturii intervenției chirurgicale, urmată de decesul lui Huang la câteva zile după aceea, conform rapoartelor de știri locale.

„Deoarece a existat un interval de 13 zile între procedură și decesul lui Huang, încă investigăm cauza”, au declarat reprezentanții biroului.

Personalul spitalului Dewei a declarat agențiilor de presă locale că, în cazul unei astfel de intervenții chirurgicale, medicul decide câți dinți pot fi extrași dintr-o dată după o consultare personală cu pacientul și după un studiu atent al istoricului medical al acestuia. Personalul a explicat că, în cazul dinților din față, aceștia pot fi extrași și implantați în aceeași zi fără niciun risc, însă dinții din spate necesită cel puțin trei până la patru luni de recuperare între procesul de extracție și cel de implantare.

Formularul de consimțământ al dlui Huang pentru operație ar fi arătat că molarii săi au fost implantați în aceeași zi în care au fost extrași, ceea ce contravine protocolului medical obișnuit. 

Dosarele publice accesate de presa locală arată că medicul dentist care a efectuat operația are cinci ani de experiență și este specializat în tratamente de canal, îndepărtarea măselelor de minte afectate și proteze dentare complete. 

SCMP a citat un membru al personalului clinicii care a declarat: "Nu vom răspunde la această problemă acum, deoarece a fost transmisă avocatului nostru.” 

Xiang Guolin, șeful Centrului stomatologic de la Spitalul Wuhan Fourth, a declarat pentru Jimu News că este neobișnuit ca o singură intervenție chirurgicală să extragă 23 într-o singură procedură, când norma este să nu se facă mai mult de 10-12.

×
Subiecte în articol: dentist atac de cord
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close