
Un bărbat de 69 de ani din Aarhus, Danemarca, a murit după ce a băut dintr-o nucă de cocos. El a susținut că „apa avea un gust respingător”.
Bărbatul a luat doar „o cantitate mică” de lichid folosind un pai. El i-a spus soției sale că „apa avea un gust respingător”, potrivit Mirror.co.uk.
După ce a desfăcut nuca, a observat că interiorul era vâscos și stricat, așa că a aruncat-o.
Bărbatul cumpărase nuca de cocos cu o lună în urmă și o păstrase pe masa din bucătărie și nu în frigider, iar aceasta s-a stricat.
Bărbatul a început să aibă febră, frisoane și stări de vomă
La doar trei ore după consum, bărbatul a început să aibă vărsături și frisoane. Starea lui s-a agravat rapid.
Soția acestuia a chemat de urgență medicii. Ajunși la domiciliu, aceștia au constatat că bărbatul era într-o stare critică.
Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, iar un RMN a indicat o inflamație cerebrală severă. Cu toate acestea, medicii nu au putut stabili imediat cauza exactă a afecțiunii.
A fost internat la terapie intensivă și tratat pentru encefalopatie metabolică, o afecțiune cauzată de un dezechilibru chimic în creier. Din păcate, starea sa s-a deteriorat rapid, iar după 26 de ore de spitalizare a fost declarat în moarte cerebrală.
Autopsia a arătat prezența unei ciuperci în trahee, iar testele efectuate asupra nucii de cocos au confirmat contaminarea cu Arthrinium saccharicola. Această ciupercă produce acid 3-nitropropionic, un compus toxic care a provocat leziuni cerebrale grave.