Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat a fost declarat mort din greșeală, dar nimeni nu l-a crezut că este în viață. Ca să dovedească, a atacat o școală

Un bărbat a fost declarat mort din greșeală, dar nimeni nu l-a crezut că este în viață. Ca să dovedească, a atacat o școală

masina de politie
Un bărbat din India declarat mort din greșeală a recurs la un gest disperat pentru a dovedi că este în viață FOTO: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2024   •   14:27

Disperat că nu poate să convingă autoritățile că este în viață, după ce a fost declarat mort din greșeală, un bărbat din India a recurs la o măsură disperată și s-a apucat de fărădelegi, dorind astfel să arate că este cât se poate de viu.

Baburam Bhil, de 40 de ani, din Rajasthan, a încercat mult timp să convingă autoritățile că trăiește, după ce s-a eliberat din greșeală un certificat de deces pe numele său. A epuizat toate căile legale, a apelat la bătrânii satului și a făcut intervenții pe lângă autoritățile locale, dar toate demersurile au rămas fără rezultat. Întrucât exista riscul ca toate proprietățile să-i fie confiscate pentru că nu avea familie, Baburam a ajuns la concluzia că singura modalitate prin care poate să atragă atenția asupra lui este să devină un infractor notoriu, potrivit New York Post.

Astfel, pe data de 19 iulie, înarmat cu un cuțit și cu o sticlă cu benzină, a descins într-o școală locală și a declanșat un eveniment de proporții.

După ce a rănit grav doi profesori și un părinte, Baburam Bhil a luat ostatici mai mulți elevi. Evident, s-a dat alerta, a intervenit poliția, iar agresorul a fost arestat. 

Dus la poliție pentru interogatoriu, bărbatul a explicat că a fost declarat mort din greșeală și pentru că nu a reușit să obțină anularea actului de deces l-a cuprins disperarea și a vrut să demonstreze că era în viață. S-a gândit că săvârșirea unor infracțiuni suficient de grave pentru a fi arestat va determina autoritățile să facă demersurile necesare pentru a-l pune sub acuzare.

Se pare că planul său funcționează, pentru că poliția a anunțat că va rezolva curând problema certificatului de deces, însă Baburam Bhil s-ar putea să ajungă la închisoare pentru ceea ce a făcut.

×
Subiecte în articol: India certificat de deces infractiuni
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close