Antena 3 CNN Economic Un angajat al X a fost concediat, pentru că nu a răspuns la un e-mail de la Elon Musk. Acum primește 550.000 de euro despăgubiri

Un angajat al X a fost concediat, pentru că nu a răspuns la un e-mail de la Elon Musk. Acum primește 550.000 de euro despăgubiri

elon musk getty
Elon Musk le-a cerut angajaților să lucreze într-un ritm „extrem de alert” pentru a construi reţaua X sau să demisioneze. Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    16 Aug 2024   •   12:34

Un fost angajat al companiei Twitter, actuala X, primește despăgubiri de 550.000 de euro, după ce a fost demis pentru că nu a răspuns la e-mailul lui Elon Musk, prin care acesta cerea un mod lucru alert, „extrem de dur”, potrivit businessinsider

Gary Rooney, care a lucrat la sediul european al Twitter din Dublin, a declarat Comisiei pentru Relații la locul de muncă din Irlanda că pur și simplu nu a dat click pe un link cu răspunsul „da” la e-mailul primit.

Elon Musk i-a trimis angajatului controversatul e-mail în noiembrie 2022, la mai puțin de o lună după ce a cumpărat platforma cu 44 de miliarde de dolari. 

Atunci, el le-a cerut angajaților să accepte să lucreze într-un ritm „extrem de alert” pentru a construi „noul Twitter” sau să demisioneze. 

Miliardarul, care a redenumit compania X în anul următor, a scris: „Aceasta va însemna să lucrezi ore suplimentare la intensitate mare. Doar performanța excepțională va constitui o notă de trecere”. 

În mail, Musk le-a cerut angajaților să dea click pe un link cu răspunsul „da”, pentru a face „parte din noul Twitter”, şi cei care nu făceau acest lucru până a doua zi urmau să primească trei salarii compensatorii.

Trei zile mai târziu, compania i-a trimis un e-mail lui Rooney, în care o se spunea de „decizia de a demisiona și de plecarea lui voluntară”, a relatat The Guardian. 

„În niciun moment nu am indicat pe Twitter că demisionez”, a fost răspunsul lui Rooney. Compania a susținut însă că lipsa acelui click pe „Da” a fost „tratată ca o notificare a intenției de a demisiona”, a relatat The Irish Examiner. 

La audierile Comisiei pentru Relații la locul de muncă, Rooney a spus că i-a fost teamă să dea click pe acel link, deoarece s-a temut că ar putea fi un virus de la hackeri. 

Şeful Comisiei a arătat că termenul de 24 de ore dat de Musk pentru a răspunde la mailul său nu a reprezentat „o notificare rezonabilă”. 

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Întreprinderi, Comerț și Forță de Muncă din Irlanda a declarat că decizia în acest caz a fost emisă luni, dar va fi publicată abia pe 26 august „pentru a oferi părților oportunitatea de a o analiza în întregime”. 

Gary Rooney lucra la Twitter din septembrie 2013 şi era unul dintre directori când a părăsit compania.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close