Antena 3 CNN Externe Mapamond Timp de 15 ani, o japoneză a mâncat doar tăiței și ridichi, ca să facă economii. Câți bani a adunat și ce și-a cumpărat cu ei

Timp de 15 ani, o japoneză a mâncat doar tăiței și ridichi, ca să facă economii. Câți bani a adunat și ce și-a cumpărat cu ei

femeie asiatic? mancand
Saki Tamogami FOTO: captură video YouTube
de D.C.    |    30 Aug 2024   •   12:33

O japoneză foarte cumpătată, mare iubitoare de animale, și-a stabilit niște obiective curajoase încă de la vârsta de 19 ani, ajungând la concluzia că va trebui să facă economii serioase mai mulți ani pentru a-și duce la îndeplinire planurile. Astfel, în următorii 15 ani, ea a mâncat doar tăiței și ridichi pe care le cumpăra de la reduceri, limitându-și cheltuielile zilnice la doar 200 de yeni, adică în jur de 6 lei, într-o țară în care viața nu este tocmai ieftină.

Saki Tamogami a apărut într-o emisiune TV - Happy! Bomby Girl - care spune povestea unor tinere care își schimbă viața prin muncă și perseverență. Emisiunea a detaliat stilul de viață extrem de modest care i-a permis să economisească atât de mulți bani încât la vârsta de 34 de ani și-a cumpărat trei case și și-a deschis o cafenea pentru pisici, potrivit South China Morning Post.

Acum în vârstă de 37 de ani, Saki Tamogami a povestit că avea exact 19 ani când și-a propus să dețină trei case și știa că nu-i va fi ușor, dar a găsit consolare în faptul că vedea de la lună la lună cât de mult cresc economiile ei.

După ce a absolvit facultatea, a lucrat pentru un agent imobiliar și a fost foarte atentă la salariu.

Pentru a minimiza costurile, și-a gătit absolut toate mesele acasă. A spus că timp de 15 ani a mâncat aproape exclusiv tăiței udon (un tip de tăiței groși, din făină de grâu, folosiți frecvent în bucătăria japoneză) ridichi la preț redus și pâine prăjită, cheltuit nu mai mult de 50 de yeni (1,5 lei) per masă.

Ocazional, mânca gem pe pâine sau o bucată de somon cu orez, dar extrem de rar a depășit suma de 200 de yeni pe zi pentru mâncare.

De asemenea, ea a spus că nu și-a cumpărat boluri și farfurii, ci a mâncat direct din oală tot pentru  a economisi.

Și-a urmat întotdeauna motto-ul: „Nu cumpăra niciodată nimic dacă nu e la reducere”.

De la vârsta de 19 ani, ea a încetat să-și mai cumpere haine noi, bazându-se pe hainele pe care le-a primit de la rude, iar mobila pe care a avut-o a fost salvată de la gunoi.

Nu și-a vopsit niciodată părul și l-a menținut sănătos și într-o stare bună, așa că atunci când îi creștea suficient de mult îl tăia și îl vindea cu 3.100 de yeni, sumă care-i acoperea cheltuielile de trai pentru o jumătate de lună.

La vârsta de 27 de ani, când a economisit suficient, și-a cumpărat prima casă în Saitama, în regiunea Kanto, la nord de Tokyo, cu 10 milioane de yeni (aproximativ 65.000 de euro). A folosit veniturile din chirie pentru a acoperi ipoteca, ceea ce i-a permis să cumpere o a doua casă cu 18 milioane de yeni doi ani mai târziu.

În 2019, și-a atins cu succes obiectivul de a deține o a treia casă, care a costat-o ​​37 de milioane de yeni.

Saki Tamogami a spus că motivația ei pentru a trăi o viață atât de frugală provine din dorința ei puternică de a salva pisicile fără stăpân, după ce a adoptat una când era copil, care i-a luminat viața.

Astfel, ea și-a realizat și visul de a deschide o cafenea pentru pisici - Cafe Yuunagi - la parterul celei de-a treia case, oferind adăpost pentru pisicile fără stăpân.

Cafeneaua atrage iubitorii de pisici, iar câștigurile sunt direcționate pentru îngrijirea mai multor animale.

Deși acum are o situație financiară bună, femeia continuă să trăiască cumpătat și intenționează să folosească veniturile din chirii și salariul pentru a-și extinde și mai mult portofoliul de proprietăți.

 

×
Subiecte în articol: economii japonia diete regim alimentar
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close