Antena 3 CNN Externe Mapamond Șoc în Marea Britanie după ce s-a aflat că un celebru fotograf de război ar fi fost ucis chiar de către fiul lui

Șoc în Marea Britanie după ce s-a aflat că un celebru fotograf de război ar fi fost ucis chiar de către fiul lui

barbat la o expozitie foto
Paul Lowe FOTO: Instagram/ Paul Lowe
de D.C.    |    16 Oct 2024   •   11:28

Fiul adolescent al celebrului fotoreporter britanic Paul Lowe a fost acuzat de uciderea acestuia. Lowe, 61 de ani, un fotograf premiat, care a fost în zone conflicte, fiind prezent inclusiv la asediul din Sarajevo din timpul războiului bosniac (1992-1995), a fost găsit înjunghiat sâmbătă, pe un traseu montan din California.

Biroul procurorului din Los Angeles a confirmat că fiul, Emir, în vârstă de 19 ani, a fost acuzat de uciderea lui Paul Lowe. Potrivit raportului medico-legal, Lowe a fost înjunghiat în gât, relatează BBC.

Departamentul Șerifului din Los Angeles a precizat: „Biroul procurorului a formulat acuzația de crimă împotriva suspectului Emir Lowe, pentru uciderea tatălui său, Christian Paul Lowe”.

Emir Lowe urmează să fie prezentat în cursul zilei de miercuri la tribunalul West Covina.

Potrivit poliției, incidentul a avut loc în jurul orei 15:28, pe Mount Baldy Road, lângă Stoddard Canyon Falls. Polițiștii au fost anunțați că în zonă a avut loc un atac cu o armă letală și au găsit la fața locului un „adult alb, de sex masculin, cu traumatisme în partea superioară a trunchiului”.

Decesul lui Paul Lowe a fost declarat la fața locului.

Departamentul șerifului a mai precizat: „Un bărbat adult alb a fost văzut plecând de la fața locului și, ulterior, a fost implicat într-un accident de circulație la câțiva mile distanță. Bărbatul a fost reținut în vederea unor investigații suplimentare”.

King's College din Londra, unde Paul Lowe a fost profesor invitat la Studii de război, a transmis un mesaj de condoleanțe, spunând că i se va duce lipsa apreciatului fotojurnalist. „Cu profundă tristețe am primit vestea decesului profesorului Paul Lowe. Paul a fost profesor invitat la Departamentul de Studii de război, profesor de fotojurnalism la Universitatea de Arte din Londra și fotoreporter premiat. A fost un prieten, coleg și colaborator a cărui activitate a avut un impact uriaș”.

 

×
Subiecte în articol: crime california arestari
Parteneri
x close