Antena 3 CNN Externe Mapamond Sfârșitul tragic al unui „erou care a plătit prețul suprem”: A salvat un necunoscut, apoi a dispărut. După 2 zile, a fost găsit mort

Sfârșitul tragic al unui „erou care a plătit prețul suprem”: A salvat un necunoscut, apoi a dispărut. După 2 zile, a fost găsit mort

politie plaja bali getty
Laidley a lăsat în urmă doi fii și o familie extinsă care a fost șocată și devastată de moartea sa. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    18 Oct 2024   •   11:51

Prietenii și familia australianului Craig Laidley au adus un omagiu „eroului” care s-a înecat salvând o persoană pe care nu o cunoștea. Corpul lui Laidley a fost găsit vineri în Bali, la două zile după ce a fost luat de ape în timp ce ajuta un necunoscut care se chinuia să înoate, potrivit The Guardian.

Laidley, în vârstă de 56 de ani, se plimba pe o plajă de pe coasta de vest a insulei Bali, puțin după ora 16:00, miercuri, când a auzit un înotător în dificultate cerând ajutor.

El s-a repezit în ocean pentru a-l ajuta pe Micro Stalla, 29 de ani, și l-a ajutat pe turistul german să se salveze.

Martorii au relatat că cei doi au ajuns la siguranța unor stânci, dar în timp ce Stalla era scos afară, un val l-a luat pe Laidley, târându-l înapoi în mare.

Organizația indoneziană de căutare și salvare Basarnas a confirmat că trupul lui Laidley a fost găsit vineri dimineața pe plaja Secret Bay, la aproximativ un kilometru vest de locul unde a fost văzut ultima dată.

Familia lui Laidley a declarat că acesta a lăsat în urmă doi fii și o familie extinsă care a fost șocată și devastată de moartea sa.

„Nu este o surpriză pentru noi că el și-a pus viața în pericol pentru a ajuta pe altcineva aflat în nevoie”, au spus ei într-o declarație.

„Curajul și determinarea sa sunt o dovadă a caracterului său. Un om care a adus bunătate, putere, lumină și zâmbete celor din jurul său. Sperăm că spiritul lui Craig îi inspiră pe alții să acționeze cu curaj, altruism și să ofere o mână de ajutor celor care au nevoie”.

Familia a mulțumit poliției, echipelor de căutare și salvare și membrilor publicului care l-au căutat pe Laidley și s-au oferit să ajute în timpul tragediei.

Vărul lui Laidley, Mark Laidley, a adus un omagiu unui „erou [care] a plătit prețul suprem salvând pe cineva pe care nici măcar nu îl cunoștea”.

Șeful Biroului de căutare și salvare din Denpasar, Nyoman Sidakarya, a declarat că un echipaj de 10 persoane îl caută pe Laidley - pe uscat și pe mare - de miercuri seară. Dar el a spus că eforturile de a-l găsi pe bărbatul dispărut au fost îngreunate de apele periculoase.

El a spus că valurile la momentul dispariției lui Laidley erau „extreme” în largul coastei de vest a Bali.

Martorul Wayan Sudarma a declarat pentru ABC că plaja era cunoscută ca fiind periculoasă, dar nu existau semne de avertizare pentru a alerta turiștii.

„Incidente ca acesta se întâmplă des aici”, a spus el. „În urmă cu aproximativ patru luni, un străin a dispărut. El a fost găsit mort patru ore mai târziu. În ultimii cinci ani, au existat cinci incidente de acest gen.”

×
Subiecte în articol: barbat inecat Bali
Parteneri
x close