Antena 3 CNN Externe Mapamond Sechestru record de bunuri în valoare de 47 de milioane de euro în Italia. Printre acestea şi cea mai veche navă din lume

Sechestru record de bunuri în valoare de 47 de milioane de euro în Italia. Printre acestea şi cea mai veche navă din lume

N.B.
2 minute de citit Publicat la 12:00 05 Oct 2024 Modificat la 12:00 05 Oct 2024
Lulworth, o nav? cu p?nze din 1920
Lulworth, o navă cu pânze din 1920, cea mai veche din lume din categoria sa, are chiar și o pagină Wikipedia dedicată: are o lungime de 46 de metri, un catarg principal de 52 de metri și vele care acoperă o suprafață de peste 1.300 de metri pătrați. Sursa: Getty images

Sechestru record din partea fiscului italian de la un om de afaceri: bunuri în valoare de 47 de milioane de euro. Printre acestea şi cea mai veche navă din lume.


Ferrari, Rolls Royce, Jaguar, Bentley, case în Monte Argentario, vile în Sardinia și Olgiata, bijuterii și o colecție de 77 de ceasuri. Acesta este bilanţul bunurilor puse sub sechestru în urma operaţiunii de amploare desfăşurate de autorităţile italiene cu privire la omul de afaceri italian Gabriele De Bono, acuzat de o schemă complexă de facturi false și spălare de bani.

Conform Corriere della Sera omul de afaceri italian a mai fost arestat în 2018, iar acum Guardia di Finanza a pus sechestrul bunurile sale în valoare de aproximativ 47 de milioane de euro în mod preventiv, procurorii au motivat această măsură pentru că De Bono ar reprezenta " pericol social", având în vedere numărul mare și tipul infracțiunilor de care este acuzat.

Printre bunurile confiscate figurează şi Lulworth, o navă cu pânze din 1920, cea mai veche din lume din categoria sa, are chiar și o pagină Wikipedia dedicată: are o lungime de 46 de metri, un catarg principal de 52 de metri și vele care acoperă o suprafață de peste 1.300 de metri pătrați. 

Însă şi celelalte bunuri confiscate nu sunt deloc de neglijat: mașini de epocă (Ferrari, Rolls Royce, Jaguar, Bentley), o casă în Argentario, vile în Sardinia și în Olgiata, bijuterii și o colecție de 77 de ceasuri. Potrivit procurorilor, De Bono și-a mutat în mod fictiv reședința mai întâi în Principatul Monaco și ulterior în Dubai și se crede că este proprietarul ascuns al unui număr de companii naționale și străine (Seychelles, Panama, Bahamas), folosite pentru emiterea de facturi de peste 180 de milioane de euro, pentru o consultanță inexistentă în favoarea antreprenorilor italieni care și-au redus astfel venitul impozabil. La momentul arestării sale, De Bono a declarat autorităților italiene că ar avea un câştig de 30 de mii de euro pe an, dar după mai multe verificări, s-a constatat că acesta nu avea niciun bun sau venit declarat oficial. 

De Bono a fost arestat împreună cu alte patru persoane sub acuzaţia de emitere de facturi pentru tranzacții inexistente, spălare de bani, transfer fraudulos de active și faliment fraudulos. Iahtul său de croazieră era "de negăsit". Fusese mutat de la Porto Venere la Palma de Mallorca și de acolo a pornit spre o destinație necunoscută. Abia doi ani mai târziu, grație serviciului de cooperare polițienească internațională, a fost identificat în portul Bizerte din Tunisia și, în cele din urmă, adus înapoi în Italia și pus la dispoziție Școlii Nautice din Gaeta. 

×
Parteneri
x close