Antena 3 CNN Externe Mapamond Salteaua în care o italiancă își ținea banii și bijuteriile a fost aruncată la gunoi de femeia care îi făcea curat

Salteaua în care o italiancă își ținea banii și bijuteriile a fost aruncată la gunoi de femeia care îi făcea curat

O saltea sprijinita de perete
Salteaua abandonată în garaj conţinea bani, bijuterii și carduri de credit în valoare de 50.000 de euro. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    28 Oct 2024   •   15:30

Întâmplare incredibilă la Montebelluna, în zona Treviso. O italiancă şi-a ascuns toate economiile, bijuteriile de familie și cardurile de credit în valoare totală de aproape 50 de mii de euro în interiorul unei saltele ținute în garaj pentru a nu atrage atenția. Acest "cufăr secret" a fost aruncat, însă, de femeia venită la curățenie, neștiind că salteaua respetivă conținea o adevărată comoară.

Totul a început când menajera a venit ca de obicei la curăţenie. Bătrâna, din cauza unor probleme de sănătate, nu se putea deplasa dintr-o cameră în alta ca să o urmeze pe femeie. Între timp, menajera a continuat curățenia, lăsând deoparte obiectele care păreau nefolosite sau vechi, până când a observat salteaua în garaj, care părea uzată și nefolosită . Necunoscând valoarea saltelei, a crezut că este momentul potrivit să scape definitiv de ea și astfel a dus-o la centrul de colectare a deșeurilor, fără să o anunţe însă pe bătrână.

Italianca și-a dat seama de dispariţia saltelei după-amiaza târziu. Imediat şi-a sunat fiica şi i-a spus că preţioasa saltea dispăruse şi, împreună cu ea, agoniseala sa de-o viaţă. Astfel a început o cursă contra cronometru pentru recuperarea "cufărului secret", relatează presa din Italia

Fiica a contactat imediat cea mai apropiată secţie de poliţie, iar carabinierii au început căutările împreună cu operatorii firmei de sortare a deșeurilor și cu voluntarii Protecției Civile a orașului Alto Trevigiano.

Într-o adevărată operațiune de echipă, grupul de lucru improvizat a muncit neobosit pentru a inspecta centrul de colectare, până când, după o oră de căutări, au găsit salteaua în coșul de mărfuri voluminoase. Poliţiştii au restituit familiei banii, bijuteriile și cardurile de credit. Fiica, ușurată și recunoscătoare pentru rezultatul operațiunii, a mulțumit călduros polițiștilor și voluntarilor, cerându-și scuze pentru neplăcerile create.

×
Etichete: Italia saltea bijuterii
Parteneri
x close