Antena 3 CNN Externe Rudy, dovleacul campion. Cântărește de două ori cât un urs grizzly

Rudy, dovleacul campion. Cântărește de două ori cât un urs grizzly

rudy cel mai greu dovlec din sua
Travis Gienger, profesorul de horticultură care l-a cultuvat şi crescut pe dovleacul Rudy. Sursa foto: weighoff.miramarevents.com/
de Claudia Popovici    |    16 Oct 2024   •   21:14

Pentru al doilea an consecutiv și a patra oară în total, Travis Gienger a câștigat cea de-a 51-a ediție a Competiției Mondiale de Cântărire a Dovlecilor Safeway, desfășurată în Half Moon Bay, California, SUA. Câștigătorul marelui premiu de anul acesta, numit Rudy, a cântărit 1.121 de kilograme. Este de două ori mai greu decât un urs grizzly, jumătate din greutatea unui rinocer, două treimi din greutatea unei mașini și suficient pentru a aroma 74.794 de latte cu condimente de dovleac, scrie publicaţia Popular Science.

Travis Gienger va primi o sumă de premiu de nouă dolari pe kilogram, un inel de campion pentru cultivatori de dovleci, o jachetă de campion și o cazare de două nopți la Ritz-Carlton din Half Moon Bay, California, unde competiția se desfășoară în fiecare an în octombrie.

Profesorul de horticultură din Minnesota, Gienger, a avut o intrare record în 2023, cu un dovleac care a cântărit 1.243 de kilograme și a fost înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness.

De asemenea, Gienger deține recordul mondial pentru cel mai mare jack-o-lantern ca circumferință. A câștigat acest prestigios premiu în octombrie 2022 pentru un dovleac sculptat să arate ca un vultur, având o circumferință de 242 de inci.

„Nu credeam că voi avea ceva până în iunie”, a declarat Gienger după încheierea competiției. „Dacă ai fi discutat cu mine în iunie, ți-aș fi spus că vremea noastră este mult prea umedă, mult prea rece.”

Festivalul anual de Artă și Dovleci din Half Moon Bay atrage mii de vizitatori în fiecare an pentru multiple activități cu tematică de dovleac. Orașul de coastă este cunoscut pentru plantațiile mari de dovleci.

Cultivarea dovlecilor uriași, cum sunt aceștia, a început să câștige popularitate în anii 1970, dar nu a fost până în 1996 când primul dovleac de 1.000 de kilograme a apărut pe scena cultivării dovlecilor.

Cultivatorii folosesc semințe speciale care sunt schimbate anual pentru a crea dovleci uriași

Cultivatorii folosesc semințe speciale care sunt schimbate anual pentru a crea dovleci uriași. În general, sezonul de creștere al unui dovleac poate dura mai mult de 100 de zile, oferindu-le mai mult timp decât altor culturi pentru a ajunge la aceste proporții titanice. De asemenea, au o coajă groasă și lemnoasă care protejează dovlecii mai bine decât alte legume care au o concentrație mai mare de apă.

Majoritatea dovlecilor care au doborât recorduri sunt Dill’s Atlantic Giants.

Acestea au fost încrucișate pentru a produce descendenți din ce în ce mai mari. Unii dintre câștigătorii din trecut ar putea avea unele avantaje înnăscute, inclusiv țesuturi vasculare mai mari sau o capacitate naturală de a crește mai repede, de a rezista la dăunători sau de a absorbi mai multe nutrienți din sol.

Când nu aromează latte-urile sau sunt sculptați pentru jack-o-lanterns, dovlecii și alte dovleci sunt o hrană sănătoasă de consumat. Aceștia sunt plini de nutrienți care susțin sistemul imunitar, sunt buni pentru inimă, iar versatilitatea lor îi face ușor de integrat în diferite tipuri de preparate.

×
Subiecte în articol: dovleac Cartea Recordurilor
Parteneri
x close