Antena 3 CNN Externe Mapamond „Romeo și Julieta” la Vatican. Doi angajați au încălcat regulamentul pentru că s-au căsătorit

„Romeo și Julieta” la Vatican. Doi angajați au încălcat regulamentul pentru că s-au căsătorit

iubiti
Un cuplu recent căsătorit îl sfidează pe Papa Francisc pentru că a încălcat regulamentul de la Vatican. Fotografie cu scop ilustrativ, Sursa: Getty Images
de N.B.    |    04 Sep 2024   •   14:00

Un cuplu recent căsătorit îl sfidează pe Papa Francisc pentru că a încălcat regulamentul de la Vatican care interzice ca angajații să aibă relații amoroase sau să se căsătorească.

Cei doi funcționari angajați la banca Vaticanului IOR (Istituto per le Opere di Religione) au încălcat regula în mod conștient și voluntar și s-au căsătorit la Roma în Italia. Situația riscă să fie rezolvată la tribunal, deși cei doi îndrăgostiți încă mai speră într-un act de clemență din partea Papei, mai ales că programaseră nunta înainte ca noul regulament să intre în vigoare. 

Conform publicației Il Tempo Asociația Angajaților Laici le-a luat apărarea proaspăt căsătoriților și a încercat o mediere între angajați și Vatican, argumentând că nașterea unei noi famili nu poate fi pusă în pericol de norme birocratice, dar poziția Vaticanului a rămas una fermă. 

Dacă Papa Francisc nu va face o excepție, foarte probabil cei doi proaspăt căsătoriți își vor pierde locul de muncă în luna octombrie. Pe de altă parte Vaticanul anunță modernizarea regulilor, astfel încât angajații care se indrăgostesc vor avea libertatea să aleagă care dintre cele două persoane din cuplu va alege să părăsească locul de muncă.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: vatican Papa Francisc biserica familie
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close