Antena 3 CNN Externe Mapamond Restaurantul Louis Vuitton se deschide, în aprilie, la Milano, iar meniul este unul ieșit din comun

Restaurantul Louis Vuitton se deschide, în aprilie, la Milano, iar meniul este unul ieșit din comun

N.B.
3 minute de citit Publicat la 07:00 22 Mar 2025 Modificat la 07:00 22 Mar 2025
restaurant louis vuitton milano
Localurile "Da Vittorio Café Louis Vuitton" și "DaV by Da Vittorio Louis Vuitton" vor fi inaugurate în magazinul proaspăt renovat de la Milano. Sursa foto: captura X/MFFashion

Restaurantul Louis Vuitton de la Milano va fi inaugurat în data de 8 aprilie şi va fi gestionat de famiosul grup «Da Vittorio» care deţine deja un restaurant de lux cu 3 stele Michelin în Italia şi recunoaştere internaţională.

Mâncărurile din meniu vor fi clasice, precum paccheri (n.red. un fel de paste napoletane) și risotto galben, amândouă reinventate în formă de floare, care este simbolul faimoasei case de modă franceze.

Chicco e Bobo Cerea, amândoi italieni, cu funcţie de executive chef şi cunoscuţi consultanţi culinari internaţionali au colaborat la acest proiect pe care l-au detaliat pentru Corriere della Sera: "Ceea ce am studiat pentru cafeneaua-restaurant Louis Vuitton din Milano va fi o gastronomie informală, adică un format cu preparate delicioase și perfecte din punct de vedere estetic în centru, oferite într-un mediu primitor, cu un serviciu nu rigid, ci relaxat, în care oaspetele se simte ca acasă... ceea ce își doresc cel mai mult clienții astăzi".

Localurile "Da Vittorio Café Louis Vuitton" și "DaV by Da Vittorio Louis Vuitton" vor fi inaugurate în magazinul proaspăt renovat de la Milano pe 4 și, respectiv, 8 aprilie.

 

Cafeneaua "Da Vittorio Café Louis Vuitton" cu 36 de locuri, deschisă de la 8.30 la 20.00 va fi amplasată în curtea neoclasică de la Palazzo Taverna, o clădire din 1835 și casa poetului Carlo Porta până la moartea sa. Se va servi un meniu all day, folosindu-se farfurii cu semnătura Louis Vuitton și rețete create ad hoc de bucătarii-şef Cerea. 

Fraţii Cerea au mai explicat: "Marile reţete clasice ale mărcii precum King Crab Gouffrette (n.red. crabul roşu regal), Croque Monsieur (n. red.specialitate franceză,sandviș cald cu brânză și șuncă), Club Pont Neuf (n.red.specialitate franceză, sandviş cu carne de curcan, salată, ouă şi avocado), Entremet pistache, dar și un fel de mânacare italian Linguina aglio e olio (n. red. paste linguina cu ulei si usturoi), pe care brandul francez și-ar dori să îl introducă și în celelalte cafenele ale sale din lume. Și apoi, mini tarte decorate cu simbolul florii aparţinând casei de modă, la care se vor adăuga două noi arome pe care le-am studiat în ultimele luni: fistic și tiramisu".

Aici, pe lângă mic dejun și prânz, momentul aperitivului va fi central. "Un moment convivial și profund jucăuș în care vor fi prezente chipsurile pe care le-am studiat în formă de flori Louis Vuitton, măslinele noastre siciliene zdrobite, niște nuggets de parmezan, pâine prăjită în stilul tatălui nostru Vittorio, cu murături în ulei şi în oţet... Și multe altele. Mai târziu vom lucra și la o propunere distractivă și variată pentru ora ceaiului."

Restaurantul "DaV by Da Vittorio Louis Vuitton" va avea 48 de locuri, va fi deschis pentru prânz și cină, se va putea intra atât din magazin, cât și printr-o intrare separată. Localul va oferi rețete italiene moderne realizate cu cele mai bune produse locale de sezon. "Suntem cu adevărat mândri că am fost aleși să deschidem prima filială a casei de modă franceze din Europa cu o cafenea și un restaurant. Vă vom oferi un meniu construit pe baza reţetelor noastre clasice, cele mai îndrăgite de clienții noștri din întreaga lume: de la Paccheri alla Vittorio până la langustine la grătar cu sos béarnaise. Dar și mâncăruri tradiționale lombarde revăzute."

Un exemplu? "Risotto cu șofran servit sub formă de floare Louis Vuitton cu un delicios sos ossobuco". Și, estetica mărcii va fi prezentă în toate rețetele. "De la tartarul de vită all'ancienne servit pe un cracker care poartă deasupra monograma Louis Vuitton, până la patiserie inspirată de forma Mascotte Vivienne: preparate care au necesitat un studiu îndelungat, dar care au fost cu adevărat stimulante".

×
x close