Antena 3 CNN Externe Mapamond Primul oraş din lume care interzice publicitatea la croaziere și la călătoriile cu avionul. Care e motivul

Primul oraş din lume care interzice publicitatea la croaziere și la călătoriile cu avionul. Care e motivul

vedere haga
Haga a devenit primul oraş din lume care a interzis mesajele publicitare ce promovează produse din combustibili fosili şi servicii cu emisii ridicate de carbon. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    13 Sep 2024   •   15:25

Haga, capitala Ţărilor de Jos, a devenit vineri primul oraş din lume care a interzis mesajele publicitare ce promovează produse din combustibili fosili şi servicii cu emisii ridicate de carbon, precum croazierele şi călătoriile cu avionul, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

În acest sens, Consiliul Local din Haga a adoptat, vineri dimineaţa, un act normativ privind publicitatea stradală, care intră în vigoare la 1 ianaurie 2025.

Decizia edililor din Haga vine după un apel al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, către guvernele din întreaga lume să interzică astfel de mesaje publicitare, similar cu acţiunile care vizează interzicerea publicităţii la ţigări, începute în anii 1960.

"Haga vrea să ajungă la neutralitate climatică în 2030. În aceste condiţii nu mai este adecvat să permiţi publicitatea la produse generate de industria combustibililor fosili", a declarat Leonie Gerritsen, reprezentanta Partidului pentru Animale în Consiliul Local din Haga, una din susţinătoarea noii prevederi.

Haga este al treilea mare oraş şi, totodată, centrul administrativ al Ţărilor de Jos, găzduind parlamentul, ministerele şi curtea supremă.

De asemenea, este locul unde îşi au sediul o serie de importante organisme internaţionale, precum Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Penală Internaţională şi Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol). 

×
Subiecte în articol: Haga emisii carbon Ţările de Jos
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close