Antena 3 CNN Externe Mapamond Primul aeroport din lume unde pasagerii nu vor mai avea nevoie de documentele de călătorie

Primul aeroport din lume unde pasagerii nu vor mai avea nevoie de documentele de călătorie

bilete aeroport
De anul viitor,  Aeroportul Internațional Zayed ar putea utiliza recunoașterea facială pentru înregistrarea pasagerilor la zboruri. Foto: Getty Images
de I.C.    |    27 Aug 2024   •   08:46

Începând din 2025, pasagerii ar putea să nu mai fie nevoiți să prezinte documentele de călătorie pentru zborurile de la Aeroportul Internațional Zayed din Abu Dhabi.

De anul viitor,  Aeroportul Internațional Zayed ar putea utiliza recunoașterea facială pentru înregistrarea pasagerilor la zboruri, scrie Euronews.

Abu Dhabi Airports dezvoltă un proiect „Smart Travel” care presupune implementarea inteligenței artificiale (AI) de autentificare biometrică în toate punctele de control de securitate ale aeroportului până în 2025.

Proiectul va utiliza bazele de date ale Autorității Federale pentru Identitate, Cetățenie, Vamă și Securitate Portuară din Emiratele Arabe Unite pentru „autentificarea automată a călătorilor”, potrivit unei declarații din iulie a guvernului local.

Acest lucru va elimina înregistrarea prealabilă pe care pasagerii trebuie să o facă în mod normal imediat ce ajung la aeroport.

Etihad Airways are deja instalate sisteme biometrice care folosesc recunoașterea facială înainte de îmbarcare și ajută la livrarea bagajelor prin autoservire și la înregistrarea călătorilor.

Acest lucru înseamnă că oamenii nu vor mai avea nevoie de biletul de îmbarcare pentru a urca la bordul unuia dintre avioanele Etihad. 

Tehnologia este în curs de implementare pentru alte cinci companii aeriene la check-in și la porțile de îmbarcare.

Totul va dura doar 7 secunde, în comparație cu cele 25 de secunde petrecute la ghișeele obișnuite pentru verificarea biletelor și a documentelor de călătorie. 

Proiectul „va îmbunătăți performanța companiilor aeriene prin eliminarea nevoii de extindere a infrastructurii costisitoare și prin detectarea eficientă a fraudei și a falsificării documentelor de identificare”, au precizat reprezentanții Abu Dhabi Airports într-un comunicat.

 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close