Antena 3 CNN Externe Mapamond Prima agenţie imobiliară care se ocupă de case bântuite. Acum are la vânzare un castel cu fantome

Prima agenţie imobiliară care se ocupă de case bântuite. Acum are la vânzare un castel cu fantome

GettyImages-108178429
În Italia a apărut o agenție care se ocupă de vânzarea caselor și castelelor bântuite. Foto: Imagine cu caracter ilustrativ/Gettyimages
de N.B.    |    01 Oct 2024   •   07:00

În Italia ia naştere prima agenție imobiliară specializată în case bântuite. Se numeşte Ghost House, iar ideea aparţine unei agente imobiliare, Fiorenza Renda, care este şi o scriitoare pasionată de crime. 

Sciitoarea declară că nu este un vânător de fantome, dar că este pasionată de mistere şi, deși este convinsă că acestea sunt doar legende, spune că i s-au întâmplat mai multe episoade ciudate în viaţă.

Cel mai ciudat episod a fost când un domn interesat de cumpărarea unei case, a găsit în grădină o cheie despre care pretindea că este a lui şi că o pierduse cu mult timp înainte, deși nu el fusese niciodată acolo. Cheia aparţinea unui dulap pe care bărbatul îl avea acasă, iar găsirea cheii a fost pentru el un semn că trebuia să achiziţioneze respectiva casă. 

Una dintre primele case bântuite de fantome, pe care italianca a vândut-o, a fost cea unde a avut loc o celebră crimă în Italia. Cel care a cumpărat casa nu numai că nu a dat înapoi, ba chiar a fost şi mai interesat de locuinţă în momentul în care i-a cunoscut povestea.

Fiorenza Renda a declarat pentru La Repubblica, că în acest moment are la vânzare castelul Affrico a Gaggio Montano, bântuit de fantoma unei fete care a decis să-și pună capăt zilelor pentru o iubire neîmpărtășită. 

Fiorenza Renda plănuieşte şi un reality show care va avea ca temă casele bântuite.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close