Antena 3 CNN Externe Mapamond Din cauza unei erori, sute de călători au cumpărat bilete de avion Australia-SUA cu 85% mai ieftine

Din cauza unei erori, sute de călători au cumpărat bilete de avion Australia-SUA cu 85% mai ieftine

bilete de avion
Sute de persoane au putut cumpăra bilete de avion dus-întors la clasa întâi din Australia către SUA cu o reducere uriașă de 85%. FOTO: Getty Images
de Georgiana Marina    |    28 Aug 2024   •   10:31

Sute de persoane au putut cumpăra bilete de avion dus-întors la clasa întâi din Australia către SUA cu o reducere uriașă de 85%, joia trecută, scrie CNN. S-a întâmplat din cauza unei erori de soft. În mod normal, aceste bilete costă până la 28.000 de dolari australieni (aproximativ 19.000 de dolari americani). 

Astfel, aproximativ 300 de persoane norocoase au putut să le cumpere de pe site-ul companiei aeriene pentru doar 3.400 de dolari fiecare, înainte ca greșeala să fie corectată.

„Acesta este un caz în care tariful a fost de fapt prea bun pentru a fi adevărat”, a declarat Qantas joi într-o declarație.

În loc să anuleze biletele, Qantas a declarat că va face o nouă rezervare clienților la clasa business „ca un gest de bunăvoință”, fără costuri suplimentare. Alternativ, pasagerii care nu sunt mulțumiți de clasa business pot obține rambursări complete.

Zborul la clasa business cu Qantas între Australia și Statele Unite costă de obicei aproximativ 11.000 de dolari.

Gestul de bunăvoință al Qantas vine în urma unei greșeli similare care a fost gestionată diferit de compania aeriană anul trecut. În august anul trecut, autoritățile de reglementare australiene au acuzat Qantas într-un proces că a vândut bilete pentru mai mult de 8.000 de zboruri pe care compania aeriană le anulase deja – afectând peste 86.000 de pasageri.

În mai, Qantas a fost de acord să plătească aproape 80 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului, din care peste 13 milioane de dolari au fost acordați clienților afectați.

Directorul general al companiei, Vanessa Hudson, a declarat pentru CNN în iunie că societatea „și-a dezamăgit clienții”, precum și personalul.

Companiile aeriene fac în mod regulat erori, vânzând bilete premium la un preț flagrant greșit, deși unele au ales să le onoreze.

În 2019, Cathay Pacific a oferit locuri la clasa întâi și la clasa business din Vietnam către orașe din America de Nord pentru doar 675 de dolari dus-întors. Compania aeriană din Hong Kong a onorat oferta, postând pe pagina sa de X hashtag-uri precum #promisemadepromisekept și #lessonlearnt.

Dar nu este întotdeauna așa. În 2010, American Airlines a refuzat să onoreze bilete dus-întors la clasa întâi din SUA în Australia, în valoare de până la 20.000 de dolari, pe care le-a vândut la prețul de 1.100 de dolari la clasa economică. În schimb, a oferit vouchere de 200 de dolari drept compensație. Cu un an înainte, British Airways nu a onorat nici ea zborurile de 40 de dolari vândute din greșeală din America de Nord către India, oferind în schimb vouchere de 300 de dolari.

 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close